De organisatoren van Burgrock zijn maar wat blij met hun affiche.
Benny Proot De organisatoren van Burgrock zijn maar wat blij met hun affiche.

Vijftiende editie van Burgrock strikt Les Truttes en Dirk Stoops

Het jongerenmuziekfestival Burgrock heeft voor de feestelijke vijftiende editie Les Truttes en deejay Dirk Stoops kunnen strikken.

“Toegegeven, het was even stil rond Burgrock, want deze vijftiende editie op donderdag 11 juli is toch wel bijzonder. We halen daarom alles uit de kast en pakken uit met een stevig programma”, vertelt Roeland Van Den Driessche, voorzitter van Burgrock vzw. Burgrock ontstond in 2005 naar aanleiding van de vele activiteiten die rond de Vlaamse Feestdag werden georganiseerd. Toen was er nog geen aanbod voor jongeren en het 11 Juli-Komitee besliste om de stedelijke jeugdraad te contacteren om samen een jeugdig evenement op poten te zetten. Doorheen de jaren professionaliseerde het festival en zes jaar geleden werd Burgrock een vzw.

Burgrock start met een talentenjacht met dit jaar Elektrik Blue, Elli Mac, Oriens en Massa Nobu in de ring. Elke deelnemende band wordt verplicht om Nederlandstalig nummer te brengen. “Het is immers onze bedoeling om het Feest van de Vlaamse Gemeenschap tastbaar te maken en jongeren te betrekken. Bovendien levert een origineel Nederlandstalig nummer aardig wat punten op en bepaalt het meestal ook wie de uiteindelijke winnaar wordt”, zegt Sam Claeys van Burgrock.

Vanaf 20 uur treden D’Expediteurs op, gevolgd door Les Truttes en Dirk Stoops. Zij waren al eerder te gast op Burgrock.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer