Een uur aanschuiven voor een hamburger.
Nimmegeers Een uur aanschuiven voor een hamburger.

Voetbalbond komt met oplossing na armtierige organisatie Buffalo Village

Wie op het slecht georganiseerde Buffalo Village vóór de bekerfinale te veel consumptiebonnetjes kocht en die niet kon opmaken, kan daarvoor nu gecompenseerd worden. Dat meldt de Belgische Voetbalbond, dat op vraag van KAA Gent een oplossing uitwerkte.

Wat een groot feest moest worden in aanloop naar de bekerfinale tegen KV Mechelen, werd voor fans vooral een frustrerende calvarietocht. Buffalo Village, het fandorp aan het Atomium voor de Gent-fans, was duidelijk niet voorzien op duizenden dorstige en hongerige supporters. Te weinig eet- en drankstandjes voor te veel volk. Het resultaat? Aanschuiven. Wachtrijen tot een uur voor een hamburger, en zelfs tijdens en na de partij duurde het aanschuiven gemakkelijk drie kwartier. De lange rijen en armtierige organisatie maakten de kater na de nederlaag tegen KV Mechelen alleen maar erger.

KAA Gent ging na de bekerfinale klagen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), dat instond voor de organisatie van het dorp en de catering in het stadion. Na intern onderzoek komt de Bond nu met een oplossing: fans kunnen terugbetaald worden als ze hun bonnetjes terugsturen naar de KBVB. De bonnetjes moeten naar de Houba de Strooperlaan 145, 1020 Brussel, vergezeld met uw betalingsgegevens en de vermelding “Finale Croky Cup 2019: bonnetjes”. De Bond stort het bedrag dan integraal terug. Al is maar de vraag of iedereen de bonnetjes al die tijd bewaard heeft.

Rode Duivels-fans kunnen de bonnetjes tot eind 2019 ook nog gebruiken voor de vier thuiswedstrijden van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer