Dit is de woning Billiet.
Onroerend Erfgoed Dit is de woning Billiet.

Woning Billiet krijgt restauratiepremie van overheid

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 42.296,94 euro toe voor de restauratie van de woning Billiet met diamantslijperij in de Maria Van Bourgondiëlaan in Brugge.

Woning Billiet met diamantslijperij uit 1928 van de modernistische architect Huib Hoste is een beeldbepalend huis in de straat. Het wordt gerestaureerd om de architectuurhistorische en sociaal-culturele waarde te behouden. Aangezien het huis als woning wordt gebruikt zullen er ook werken worden uitgevoerd om de woning energiezuiniger te maken. Het modernistisch woonhuis is kubistisch opgebouwd in een ruwe baksteen met betonelementen. Het karaktervolle schrijnwerk vormt een totaalconcept met de binnen-en de buitenkant van de woning met aangepast kleurgebruik. De aangebouwde diamantslijperij is opgebouwd uit een betonskelet met invulling van baksteen, opengewerkt met grote raampartijen.

De eigenaar zal de gevel restaureren en in de oorspronkelijke kleuren herstellen. Ook het houtwerk en de dakgoten worden hersteld.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer