De rechtbank van Brugge.
JHM De rechtbank van Brugge.

Zware vechtpartij tijdens 100-dagen voor rechter: “Getuigen dachten dat de jongen dood was”

Twee tieners uit Brugge stonden vrijdagmorgen voor de strafrechter voor slagen en verwondingen ten aanzien van een andere jongere tijdens de 100 dagen in Brugge, op 2 maart vorig jaar. Het slachtoffer werd door een bende van 15 jongeren in elkaar geslagen, maar 13 ervan waren minderjarig en kwamen reeds voor de jeugdrechter. Het slachtoffer lag roerloos op de grond.

De feiten gebeurden op de hoek van ‘t Zand en de Noordzandstraat, nadat het al in café Bras tot discussie kwam. “Getuigen dachten dat de jongen dood was toen ze de hulpdiensten belden. Mijn cliënt is voor vijf procent school- en arbeidsongeschikt bevonden door de opgelopen letsels”, sprak de advocaat van het slachtoffer. Volgens de procureur probeerden de twee meerderjarigen de feiten in de schoenen van de minderjarigen te schuiven. Er werd een werkstraf gevorderd.

“Mijn cliënt is inderdaad in een ruzie verwikkeld geraakt met het slachtoffer. De tegenpartij viel een vriend van mijn cliënt aan, waarop mijn cliënt zijn vriend verdedigde. Maar toen zijn nog geen rake klappen gevallen. Dat was nog voordat die bende aankwam”, pleitte de advocaat van beklaagde Axel H. (19). “Die bende noemt zichzelf namelijk de ‘Lupo Gang’ maar daar zit mijn cliënt niet in. Hij moet niet opdraaien voor wat die minderjarige jongerenbende aanrichtte”, aldus de raadsman. Ook bij de advocaat van medebeklaagde Lusaldo B. (19) hetzelfde verhaal. Die ging zelfs voor de vrijspraak. Vonnis 21 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer