Schepen van Landbouw Olivier Rul (Open-VLD), Wendy Dekker (De Buffelboerderij)
en Johan Fierens (BuffdeLux) bij de buffelpoel in Zoersel.
RV Schepen van Landbouw Olivier Rul (Open-VLD), Wendy Dekker (De Buffelboerderij) en Johan Fierens (BuffdeLux) bij de buffelpoel in Zoersel.

“Doe mij maar twee bolletjes buffelijs”: pop-upijssalon laat inwoners kennismaken met nieuwe lekkernij

De familie Keysers-Dekker uit Sint-Antonius Zoersel pakt in augustus uit met buffelijs van eigen bodem. Ze runnen al jaren een melkveebedrijf met een 160-tal koeien en daar kwamen twee jaar geleden ook waterbuffels bij. De nieuwe lekkernij wordt verkocht in een pop-upijssalon.

“De buffelmelk is een echte delicatesse die ondertussen reeds haar weg vindt tot in Turkije en Irak”, zegt landbouwschepen Olivier Rul (Open Vld) die al eens een kijkje ging nemen. “In samenwerking met partner BuffdeLux pakt de Buffelboerderij gedurende heel de zomermaand augustus uit met hun nieuwste product: buffelijs. Zij gaan hun lekkernij promoten en verkopen in een pop-up ‘buffelijsjestent’.”

Buffelpoel

Gedurende heel de maand van woensdag tot zondag kan je in de tent op hun grote terrein aan de Raymond Delbekestraat van 14 tot 21 uur terecht om te komen proeven van dit ambachtelijk bereid hoeve-ijs. Daarbij kan je er ook eens een kijkje nemen aan de grote buffelpoel. “Wij werken volop aan de korte keten. De gemeente Zoersel geeft dan ook graag ondersteuning aan een onderneming die met dergelijke innovaties naar buiten komt. De Buffelboerderij mag zeker rekenen op onze logistieke steun.” Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) is trouwens meter van het buffelkalfje Gerba! Opening op zaterdag 1 augustus.

Lees meer