2 Een deel van het schepencollege en Elke Van Echelpoel met de wisselbeker voor de scholen.
Laenen Een deel van het schepencollege en Elke Van Echelpoel met de wisselbeker voor de scholen.

10 Miles Malle verwacht meer dan duizend lopers

De organisatie van de 10 Miles Malle, het kleine broertje van de Antwerp 10 Miles, verwacht op zondag 19 mei meer dan duizend sportievelingen voor de inmiddels al 37ste editie. De wedstrijd vindt plaats op het domein De Renesse.

Voor het derde jaar zet de gemeente samen met atletiekclub DAL de schouders onder hét sportieve evenement van de Noorderkempen. “Vorig jaar hadden we zo’n duizend inschrijvingen en dit jaar verwachten we dat zeker te evenaren”, vertelt Elke Van Echelpoel. “Het mogen er gerust wat meer zijn, maar 1.500 is toch wel het maximum om het wat overzichtelijk te houden. We hebben dit jaar ook weer een aparte scholencompetitie want alle middelbare scholen hebben zich geëngageerd om deel te nemen. Ook Thomas More Hogeschool heeft toegezegd om met meer dan honderd studenten te komen meelopen.”

Bouwblokjes van Clics

Waar de deelnemers aan andere loopwedstrijden meestal een medaille krijgen, pakken ze het in Malle anders aan. “De meerderjarige deelnemers krijgen een fles Trappist uit Westmalle, een bakje aardbeien uit Oostmalle en een flesje afwasmiddel van Ecover”, vertelt Elke. “We hebben dit jaar ook een samenwerking met de producent van bouwblokjes Clics uit Wuustwezel. Zij zullen de kinderen die deelnemen elk een doosje overhandigen en op het terrein zullen ook twee grote speelkubussen staan met blokjes van Clics in plaats van een springkasteel.”

De afstanden dit jaar zijn de 150 meter (kinderen geboren in 2013 of later), 500 meter (2011-2012), 750 meter (2009-2010), 2 kilometer (2006-2008), 5,3 kilometer, 10,6 kilometer en de 10 Miles. De opbrengst van het evenement gaat enerzijds naar de jeugdwerking van DAL, maar ook naar Huize Walden.

2
Laenen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer