Het schepencollege ging tellen aan de Hallebaan.
RV Gemeente Malle Het schepencollege ging tellen aan de Hallebaan.

College straatvinkt in Hallebaan en Bruintjesweg

Het gemeentebestuur van Malle heeft mee gedaan aan de actie Straatvinken, een initiatief van Ringland, om zo een zicht te kregen op de verkeersbewegingen in een bepaalde straat. De burgemeester en schepen trokken naar onder meer naar de Hallebaan waar plannen bestaan voor een psychiatrisch centrum en waar de gemeente tegen in beroep is gegaan.

Straatvinken wordt normaal gelijktijdig in alle gemeenten gehouden tussen 17 en 18 uur, maar in Malle gingen de burgemeester en schepenen om 15.30 uur al aan het vinken in de Hallebaan en in de Bruintjesweg. Het telresultaat: 228 fietsers, 73 auto’s, 22 bromfietsers, 11 voetgangers en … 9 katten. “We begonnen bewust al iets vroeger te tellen, omdat we zo ook het verkeer net na schooltijd in kaart kunnen brengen. Dat is belangrijk, zeker voor een echte scholengemeente zoals Malle. Ook de locatie is een bewuste keuze. Het college besliste recent om in beroep te gaan tegen een grootschalig project van Emmaüs op die site omdat we onder andere vrezen voor een te grote mobiliteitsimpact.”

Enkele leden van het college trokken ook nog naar de Bruintjensweg in Oostmalle om daar ter hoogte van de begraafplaats het verkeer te tellen. “We zijn ons ervan bewust dat de Bruintjensweg nogal wat sluipverkeer te verwerken krijgt”, zegt burgemeester Harry Hendrickx. “Met deze telling willen we dat nog eens extra in kaart brengen. En door op twee locaties te tellen, kunnen we telcijfers uit beide deelgemeenten verzamelen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer