De bomen in de Veldstraat en Kapelstraat worden allemaal onderzocht.
Google Streetview De bomen in de Veldstraat en Kapelstraat worden allemaal onderzocht.

Gemeente laat 14 extra bomen in Kapelstraat en Veldstraat onderzoeken op houtrot

Het gemeentebestuur gaat 14 extra bomen laten onderzoeken in de Veldstraat en de Kapelstraat omdat ze mogelijk op termijn een veiligheidsrisico vormen. De extra onderzoeken komen er nadat er tijdens de recente storm in maart een grote boom 2 wagens heeft beschadigd. 

Alex Van Loon van oppositiepartij Progressief Malle vroeg in naam van de buurt af of er na het afbreken van de boom in maart niet nog meer exemplaren mogen aangetast zijn en binnenin aan het rotten zijn.  “We vragen om het dossier nauwgezet op te volgen.” 

Boomchirurg

Schepen van Milieu Wouter Patho (N-VA) bevestigt dat de gemeente na de storm in maart een boomchirurg heeft aangesteld.  “Uit het onderzoek bleek dat er 6 bomen met houtrot met hoogdringendheid gerooid moesten worden", zegt Patho. 

“Die werken zijn al deels uitgevoerd. Daarnaast hebben we nu ook een offerte gevraagd om voor 7 bomen een trekproef te doen. Zo wordt de sterkte en de stabiliteit van de bomen getest. Voor 7andere andere bomen willen we een tomografisch onderzoek. Met zo'n onderzoek kan nagegaan worden of er houtrot aanwezig is.  Wanner blijkt dat die 14 bomen omwille van de openbare veiligheid moeten gerooid worden, dan zullen we dat doen. Het gemakkelijkste was om de bomen in de Veldstraat en Kapelstraat te rooien, maar zo willen we niet omgaan met laanbomen. De exemplaren die een echt gevaar vormen, moeten weg.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer