Huize Walden.
Laenen Huize Walden.

Huize Walden zet deuren open van uniek zorgconcept

Huize Walden en De Ideale Woning zetten vrijdag en zaterdag de deuren open van een nieuw woonproject. Naast het gebouw van Huize Walden werden 43 studio’s gebouwd voor personen met een zorgvraag. Daarboven kwamen nog eens vijftien nieuwe appartementen voor mantelzorgers.

Huize Walden wil met de twee kijkdagen geïnteresseerden wegwijs maken in welke zorg het aanbiedt. “We richten ons tot alle mensen die op een of andere manier een zorgvraag hebben, met een specialisatie voor mensen met een fysieke beperking”, zegt Yves Bisschops van Huize Walden. “We gaan voor gespecialiseerde zorg en verpleging en echte zorg op maat. Tijdens de kijkdagen krijgen de bezoekers ook een rondleiding in het nieuwe gebouw. Het nieuwe project van De Ideale Woning is ook bedoeld voor gezinnen getroffen door een ziekte van de partner of een kind, of met een kind met een aangeboren aandoening. De zorgbehoefte is zo groot en complex dat verzorging ‘thuis’ niet meer mogelijk is. In de nieuwe, aangepaste woonomgeving is die gespecialiseerde zorg permanent aanwezig.”

43 kamers

De nieuwbouw met 43 kamers bestaat uit drie gangen die verbonden zijn door een lange ‘boulevard’ met uitzicht op het landschap. De studio’s zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. De vijftien appartementen op de eerste verdieping hebben allemaal twee of drie slaapkamers en zijn voorzien van het nodige comfort. De bewoners kijken er uit op de vijver en de groene omgeving. Huize Walden beschikt ook over drie vakantiestudio’s die heel frequent gebruikt worden. Iemand met een zorgvraag kan er gewoon op vakantie komen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer