Kiwanis schenkt 20 laptops aan lagere scholen in Malle
Gemeente Malle Kiwanis schenkt 20 laptops aan lagere scholen in Malle

Lokale vrijwilligersorganisatie schenkt 20 laptops aan lagere scholen

De afdeling Malle van de wereldwijde vrijwilligersorganisatie Kiwanis heeft met steun van leverancier IT-bedrijf Cavere uit Wuustwezel twintig laptops geschonken aan de lagere scholen in Malle. Op die manier kunnen er meer leerlingen tijdens de coronacrisis op digitale wijze de lessen volgen en voor school werken.

Door de coronacrisis moeten de leerlingen sinds de afloop van de paasvakantie thuis aanlooplessen krijgen. Dat gebeurt dikwijls digitaal. Om ervoor te zorgen dat leerlingen die geen laptop hebben niet uit de boot vallen, besloot Kiwanis laptops te schenken aan hen. Op de oproep van het gemeentebestuur reageerden de basisscholen bijzonder positief. Iedere basisschool kreeg één of meerdere laptops.

De twintig geschonken laptops worden verdeeld onder de de gemeentelijke basisschool De Horizon, vrije basisschool Sint-Jan-Berchmanscollege, vrije basisschool Mariagaarde, GO! basisschool ‘t Park, vrije kleuter- en lagere school Immaculata en de vrije basisschool voor buitengewoon onderwijs De Mostheuvel. “We zijn Kiwanis Malle en Cavere dankbaar voor hun tastbare bijdrage aan de leerkansen en de toekomst van onze Malse scholieren”, klinkt het.

Lees meer