Op woensdagavond 27 november gaat Karel Malfliet in Malle met de toehoorders op zoek naar mogelijkheden voor een klimaatzekere toekomst.
Photo News (Bert Van Den Broucke) Op woensdagavond 27 november gaat Karel Malfliet in Malle met de toehoorders op zoek naar mogelijkheden voor een klimaatzekere toekomst.

Malle nodigt Karel Malfliet uit voor gespreksavond over klimaat

De Mondiale Raad van Malle nodigt op aanstaande woensdagavond 27 november stafmedewerker van de Ecokerk Karel Malfliet uit. Hij zal een gratis gespreksavond over het klimaat leiden. Daarbij krijgen de toehoorders een inleiding van Malfliet, waarna er ruimte is om te reageren en ideeën uit te wisselen over de toekomst van het klimaat.

De Mondiale Raad Malle sloeg de handen in mekaar met de parochies uit Malle en Zoersel, KWB Westmalle en Beweging.Net Malle voor een thema-avond rond het klimaat. Ze strikten gastspreker Karel Malfliet, die als stafmedewerker van de Ecokerk aanwezig was op de klimaatconferenties van Parijs in 2015 en van Katowice (Polen) in 2018. Hij zal de gratis gespreksavond ‘Klimaat, ook onze zaak. Geloofwaardig handelen voor de toekomst’ in het parochiecentrum Sint-Martinus leiden. Zo wordt gehoor gegeven aan de actuele wereldwijde protestbeweging van jongeren tegen het huidige klimaatbeleid.

Een gestolen toekomst?

De komende tien jaar zijn cruciaal voor een klimaatveilige toekomst. Samen met Malfliet gaan de toehoorders uit Malle en omstreken op zoek naar wat we samen kunnen doen om de klimaatverandering zo veel mogelijk te beteugelen. Volwassenen en beleidsmakers moeten er volgens de organisatie van de klimaatavond alles aan doen om te vermijden dat hun kinderen een gestolen toekomst erven.

De gratis gespreksavond vindt plaats in het parochiecentrum Sint-Martinus om 19.30 uur. Inschrijven kan nog via vinusennora@proximus.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer