Laenen

Nieuwe commissie neemt ruimtelijke ordening en mobiliteit onder de loep

De gemeente heeft een nieuwe commissie Omgeving in het leven geroepen. De bedoeling is dat grotere dossiers eerst in de commissie worden besproken vooraleer ze ter goedkeuring op gemeenteraad worden gebracht. 

“De gemeenteraad is het hoogste beleids- en beslissingsorgaan van onze gemeente,” zegt Dirk Gerinckx (N-VA). “Het is belangrijk dat alle politieke fracties de kans krijgen om de dossiers die ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad vooraf dieper te bestuderen, aan te vullen of verbeteringen aan te brengen. Daarom hebben we die nieuwe commissie in het leven geroepen.” De commissie is evenredig samengesteld uit de politieke fracties en bestaat uit acht leden, de voorzitter van de commissie inbegrepen. Dat zijn Dirk Gerinckx (N-VA) als voorzitter, Dries De Vry (N-VA), Kim Geys (DBM), Gert Peeters (DBM), Thierry Van der Straten-Waillet (CD&V), Kris Mintjens (OOST-WEST), Walter Vermeylen (Progressief Malle) en Wim Vervloet (Vlaams Belang). Ook de vakschepen is steeds aanwezig voor toelichting. Tijdens de eerste bijeenkomst stond het nieuwe mobiliteitsplan op de agenda. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer