Alex Van Loon en Walter Vermeylen op de parking van KVK Westmalle.
Repro Toon Verheijen Alex Van Loon en Walter Vermeylen op de parking van KVK Westmalle.

Progressief Malle wil park & ride op parking van voetbalclub Westmalle

Oppositiepartij Progressief Malle pleit voor het aanleggen van een Park & Ride op de parking van voetbalclub KVK Westmalle aan de Zoerselbaan. De parking wordt in het weekend veelvuldig gebruikt, maar tijdens weekdagen is er nauwelijks een geparkeerde wagen te bespeuren. “Jammer, want de parking heeft meer potentieel”, aldus Alex Van Loon van Progressief Malle.

Alex Van Loon van Progressief Malle verwijst voor zijn idee naar omliggende gemeenten. “Zoersel heeft een Park & Ride aan de oprit van de E34 die veelvuldig wordt gebruikt. Brecht heeft een parking aan het station Noorderkempen. Daarom kunnen we in Malle niet achterblijven. Vooral omdat we enorm veel busverbindingen hebben om ergens te geraken. Als we het gebruik van openbaar vervoer willen stimuleren, dan moeten we ook nadenken op welke manier we dat aantrekkelijker kunnen maken.”

Het is ook niet de eerste keer dat Progressief Malle het systeem van een Park & Ride aanhaalt. “Kijk naar het plein Westmalle. Die wordt veel gebruikt door mensen die hun wagen daar parkeren om dan met de bus verder te rijden”, aldus Alex Van Loon. “Dat lijkt ons niet meteen de bedoeling van een parking in het centrum van de gemeente. Die parkeerplaatsen zouden vooral moeten dienen voor klanten van de plaatselijke middenstand. Zeker naar de toekomst toe. Binnen enkele jaren voorziet men de start van de heraanleg van het dorpsplein. Willen we de mensen aanmoedigen het openbaar vervoer te blijven nemen, dan moeten we een duurzame en veilige oplossing bieden voor achterlaten van hun wagen. Net daar is de parking van KVK Westmalle zo geschikt voor.”

De partij benadrukt wel dat het realiseren van een park&ride niet op 1-2-3 gerealiseerd zal zijn. “De parking zal wel een beetje opgewaardeerd moeten worden. Bovendien moeten we al onze bushaltes opnieuw bekijken en vooral de veiligheid errond aanpakken.” Vanuit de meerderheid werd alvast niet afwijzend gereageerd. “De bushalte aan de kant van de industrieweg wordt veiliger gemaakt. Bovendien komt er een fietsenstalling bij. Het is het overwegen waard.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer