Kruidvat krijgt drie dagen heel wat uren ter beschikking om te laden en lossen.
Repro Toon Verheijen Kruidvat krijgt drie dagen heel wat uren ter beschikking om te laden en lossen.

Schepen weerlegt kritiek op laad- en loszone voor Kruidvat : “Vrachtwagens zullen eindelijk niet meer op de baan staan”

De gemeente voert op de Hoogstraatsebaan ter hoogte van de huisnummers 25 tot 29 een zone in voor laden en lossen waardoor de parkeerplaatsen gedurende heel wat uren tijdens de week niet gebruikt mogen worden. De zone komt er vooral voor Kruidvat dat naast een winkel ook nog een opslagplaats heeft voor 17 filialen in de regio. “Wij vragen ons af of zoiets wel thuishoort in het centrum van de gemeente”, klinkt het bij Wim Vervloet van Vlaams Belang.

De Hoogstraatsebaan is net heraangelegd en sinds de tweede week van de passavakantie weer opengesteld voor het verkeer. Binnenkort zullen enkele parkeerplaatsen aan de winkel op drie dagen enkele uren opgeofferd worden voor laden en lossen. “Wij hebben zeker niets tegen Kruidvat op zich, maar blijkbaar is het niet alleen een winkel maar ook nog een opslagplaats voor zeventien andere filialen”, zegt Wim Verloet. “Daardoor moet er heel regelmatige geladen en gelost worden. Hoort dat wel thuis in het centrum ? Bovendien gaat het reglement voor veel onduidelijkheid zorgen.”

Schepen van mobiliteit Sanne Van Looy (N-VA) weerlegt de kritiek. “De vraag van Kruidvat was aanvankelijk om van maandag tot zaterdag te mogen lossen tussen 10 en 16 uur”, zegt Sanne Van Looy. “We zijn echter met hen in gesprek gegaan omdat al die dagen net iets te veel zou zijn natuurlijk. Daarom hebben we het na gesprek met hen teruggebracht tot drie dagen. We hebben er ook voor gezorgd dat het laden en lossen niet zal gebeuren s’ morgens of ’s avonds bij de start of het einde van de scholen. Door het laden en lossen op de parkeerplaatsen te organiseren, zorgen we er ook voor dat de vrachtwagens niet meer op de rijbaan moeten staan. Dat lijkt ons een goed plan. Bovendien is de aanwezigheid van Kruidvat voor het centrum van Oostmalle echt wel belangrijk.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erik Van hemeldonck

    Beste bestuurs leden van de gemeente, Is het al niet erg genoeg dat er zoveel parkeerplaatsen weg zijn op de hoogstraatsebaan. Dat jullie nu een privilege geven aan 1 zaak. Alle andere zaken waar jullie de parkeerplaatsen voor de deur hebben afgenomen die zijn van geen tel. Het zijn weer de grote jongens die bevoordeeld worden en de kleintjes moeten zwijgen en het maar pakken voor wat het is. Bedankt

Lees meer