5 In het ‘dode hoek’-gedeelte leren de scholieren waarop ze moeten letten in de buurt van vrachtwagens.
RV Gemeente Malle In het ‘dode hoek’-gedeelte leren de scholieren waarop ze moeten letten in de buurt van vrachtwagens.

Scholieren leren alles over veilig verkeer dankzij Mobibus

De leerlingen van de tweede graad van het Sint-Jan Berchmanscollege en het Mariagaarde Instituut krijgen deze week de kans om een bezoekje te brengen aan de Mobibus. Via special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games denken de leerlingen na over thema’s als zichtbaarheid in het verkeer, veilig fietsen en de dodehoekproblematiek.

De Mobibus is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) met de steun van de Vlaamse overheid. Dinsdagmorgen waren de leerlingen van het vierde middelbaar van het Sint Jan Berchmanscollege te gast in de Mobibus. “In en rond de bus kunnen de leerlingen vijf modules doorlopen: dode hoek, duurzame mobiliteit, zichtbaarheid, fiets en brommer”, zegt Werner De Dobbeleer van VSV. “Via onder meer opdrachten, quizzen, bordspelen en filmfragmenten worden ze over de verschillende thema’s gesensibiliseerd.”

15 tot 19 jaar

VSV en de Vlaamse overheid mikken met de Mobibus ook bewust op deze leeftijdscategorie van jongeren. “Verkeersongevallen zijn een belangrijke doodsoorzaak in de leeftijdscategorie van 15 tot 19 jaar. Jongeren uit deze leeftijdsgroep tellen het tweede hoogste aantal verkeersgewonden en -doden van alle leeftijdscategorieën. Het is dan ook ontzettend belangrijk om hen de juiste attitude en vaardigheden in het verkeer aan te leren. Verkeersopvoeding mag daarom niet stoppen na het basisonderwijs, maar moet worden ingebed in de volledige schoolloopbaan en ook daarna”, aldus De Dobbeleer.

Het Mobibus-project loopt sinds 2010. Jaarlijks krijgt de bus een 450-tal klassen op bezoek, samen goed voor ongeveer 8.000 leerlingen gespreid over heel Vlaanderen.

5 De leerlingen brachten een bezoek aan de Mobibus.
RV / Gemeente Malle De leerlingen brachten een bezoek aan de Mobibus.
5 .
RV Gemeente Malle .
5 .
RV Gemeente Malle .
5 RV Gemeente Malle
RV Gemeente Malle RV Gemeente Malle

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer