Grootmoeders van Berre Jeanine De Muyt (links) en Nicole Reynders (rechts).
Ewoud Meeusen Grootmoeders van Berre Jeanine De Muyt (links) en Nicole Reynders (rechts).

Sterrenoma’s verkopen voor Berrefonds: “Herinneringen aan verloren kindjes bewaren”

‘Sterrenoma’s’ Jeanine De Muyt en Nicole Reynders verkochten maandagmorgen in het AZ Sint Jozef allerlei spulletjes ten voordele van het Berrefonds. Die vzw ondersteunt ouders die hun jonge kindje verloren. “In het koesterkoffertje zit bijvoorbeeld een sterrenalbum en zaadjes voor vergeet-me-nietjes”, verduidelijkt Jeanine, de oma van Berre.

Toen Christine en Wouter in 2007 hun eerste kindje na tien weken verloren, beseften ze hoe belangrijk tastbare herinneringen zijn. Daarom richtte Christine Vandenhole in 2009 na de geboorte van haar tweede kindje het Berrefonds op. Maandag verkochten de grootmoeders van Berre allerlei spulletjes als kaarsen, koffietassen en sleutelhangertjes in de hal van het AZ Sint Jozef in Malle, waarmee Berrefonds ook samenwerkt. Door verkoopacties kan Berrefonds ouders en familie gratis begeleiden en ondersteunen in hun zwaar rouwproces.

Koesterkoffer

De ondersteuning vertrekt vanuit het aanbieden van een herinneringendoos. “Dankzij het koesterkoffertje kunnen ouders herinneringen aan hun overleden kindje bewaren”, zegt Jeanine. Het koesterkoffertje van het Berrefonds probeert de rouw te vergemakkelijken. Dankzij het herinneringendoosje met plaasterafdrukjes, buisjes voor de navelstreng en een fotoalbum wordt het verdriet en gemis bespreekbaar. Daarnaast kunnen ouders, familie en het sociaal netwerk van het getroffen gezin terecht in het Koesterhuis in Antwerpen. “Daar bieden wij een veilige haven voor verdriet en verwerking”, besluit Jeanine.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer