2 De brand bracht een cannabisplantage aan het licht.
Marc De Roeck De brand bracht een cannabisplantage aan het licht.

VIDEO. Cannabisplantage ontdekt na brand in loods

In de Elzenlaan in Malle is in de nacht van donderdag op vrijdag een cannabisplantage ontdekt nadat een magazijn nagenoeg volledig in vlammen is opgegaan.  De oorzaak is vermoedelijk een kortsluiting. 

De brandweer werd even na 3 uur opgeroepen voor een uitslaande brand in de Elzenlaan in een bedrijfspand. Buurtbewoners hadden een ontploffing gehoord en zagen ook snel vlammen. “Toen we aankwamen stond het gebouw in lichterlaaie en sloegen de vlammen door het dak”, zegt officier Bart De Koninck. “De schade aan het dak is groot. Ook het gebouw betreden was moeilijk omdat het helemaal geïsoleerd was. We hebben ons letterlijk een weg naar binnen moeten zagen.” 

Tijdens het blussen stootten de brandweerlui op een cannabisplantage van vermoedelijk enkele honderden planten. Omdat de elektriciteit voor de meter werd afgetapt, zaten ook enkele woningen in de buurt een tijdlang zonder stroom. De politie is nu met een onderzoek gestart. Ter plaatse werden geen verdachten aangetroffen. “Onze lokale recherche zet het onderzoek verder. Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt”, zegt Evelyn Tiebos van de politiezone Voorkempen.

2 Het gebouw was heel goed geïsoleerd.
Marc De Roeck Het gebouw was heel goed geïsoleerd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer