Man (24) opgepakt voor poging doodslag

Een 24-jarige man uit Wijnegem is in het Nederlandse Hoeven opgepakt op verdenking van poging doodslag. Hij reed een 20-jarig meisje uit Roosendaal moedwillig aan op een parkeerplaats.

Een 48-jarige vrouw uit Roosendaal was woensdag samen met haar 20-jarige dochter op pad in Hoeven. Iets voor 19 uur wilden ze vertrekken vanop de parking aan de Oude Antwerpsepostbaan. Op hetzelfde moment wilde ook de man, een 24-jarige uit Wijnegem, vertrekken met zijn auto. Door het manoeuvre raakte de wagen van de man het voertuig van de twee vrouwen. De vrouw maakt daar een opmerking over. "De man reed terug de parkeerplaats in en raakte opnieuw de wagen van de twee vrouwen en wilde daarna weer weg rijden", zegt een woordvoerder van de politie. "Op dat moment stapte de dochter uit. Ze wilde verhaal halen bij de man en ging voor zijn auto staan. De bestuurder van de auto gaf echter gas. Het meisje kon niet anders dan zich te laten vallen op de motorkap. Ze werd enkele meters meegesleurd." Het slachtoffer belandde uiteindelijk op de grond toen de auto een bocht nam.

De man uit Wijnegem wilde wegrijden van de parking, maar enkele getuigen van het voorval blokkeerden de uitrit van de parking. "We hebben de man opgepakt op verdenking van poging doodslag", aldus de woordvoerder nog. "De wagen hebben we in beslag genomen." (VTT)

Lees meer