4 De klap was bijzonder zwaar, voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.
Hans Verbeke De klap was bijzonder zwaar, voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

Man (26) overleeft zware klap tegen achterzijde van vrachtwagen niet

Op de E403 in Ardooie is een man van 26 uit Menen om het leven gekomen bij een ongeval. Hij botste met zijn bestelwagen achter op een rijdende vrachtwagen. Volgens het parket is de man vermoedelijk in slaap gevallen achter het stuur. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond iets voor negen uur. Een bestelwagen reed op de E403 in de richting van Kortrijk toen het een paar honderd meter voor de afrit Ardooie-Beveren verkeerd ging. De bestuurder week van z’n rijvak af, volgens het parket omdat hij wellicht in slaap was gevallen. De man botste met de linkerzijde van z’n bestelwagen rechts achteraan tegen een oplegger. “Ik was rustig aan het rijden, tegen een normale snelheid op de rechterrijstrook”, zegt de Poolse trucker die nauwelijks vijf minuten later halt zou houden om op de parking van het tankstation in Oekene zijn verplichte rust te nemen. “Plots was er die klap. Ik werd dooreengeschud in mijn cabine maar slaagde er toch nog in om de controle over het stuur te behouden. Zo snel ik kon, zette ik me aan de kant. Daarna ben ik nog naar die bestelwagen gelopen.”

Achterlichten gingen plots omhoog

Maxim D. (22) uit Oekene zag het ongeval gebeuren. “Ik was met een vriend uit Roeselare een dagje op circuit gaan rijden in het Duitse Weeze, net over de grens met Nederland”, vertelt de jongeman. “De auto die we daarvoor hadden gebruikt, had ik net in Lichtervelde afgezet. Toen ik de snelweg was opgereden en net op snelheid was - ik schat dat ik zowat 125 kilometer per uur reed - werd ik vlot ingehaald door een bestelwagen. Die reed duidelijk rapper dan ik maar voerde geen waanzinnige snelheid. Even later zag ik voor mij plots de achterlichten van die bestelwagen in de hoogte gaan, als gevolg van de klap.”

4 Een politieman fotografeert de schade aan de achterzijde van de aangereden oplegger.
Hans Verbeke Een politieman fotografeert de schade aan de achterzijde van de aangereden oplegger.

“We konden niks doen”

Maxim D. stopte onmiddellijk, net als de bestuurster van een andere wagen. Beiden probeerden hulp te bieden. “Maar je zag onmiddellijk dat we niks konden doen. Het slachtoffer was er heel erg aan toe. Nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren, was hij al overleden.” Door het ongeval was er enkele uren lang alleen maar verkeer mogelijk op de linkerrijstrook in de richting van Doornik. Gezien het late uur op een zaterdagavond leverde dat echter geen noemenswaardige problemen op. Het parket van Kortrijk stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval uit te klaren.

4 De klap was bijzonder zwaar, voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.
Hans Verbeke De klap was bijzonder zwaar, voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.
4 De klap was bijzonder zwaar, voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.
Hans Verbeke De klap was bijzonder zwaar, voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRANK ANCKAERT

    sterkte voor de nabestaanden

  • Sara Landuyt-Manhaeghe

    Heel veel sterkte aan de nabestaanden

Lees meer