Kathleen Aerts en Britt.
Foto Marc Aerts Kathleen Aerts en Britt.

"Jonge mantelzorgers vaak vergeten"

Kathleen Aerts heeft woensdag in Mechelen haar nieuwste boek over dementie voorgesteld op een bijeenkomst voor jonge mantelzorgers. "Ik kan er met niemand van mijn leeftijd over praten", getuigt Britt De Wit (15) uit Lille.

Ons Zorgnetwerk organiseerde de bijeenkomst in de bibliotheek van Mechelen. De vereniging stelt vast dat jonge mantelzorgers, die veelal zorgen voor mensen met jongdementie, zich vaak eenzaam voelen. "Het is een groep die vaak vergeten wordt", zegt voorzitter Nik Van Gool.


Ons Zorgnetwerk vraagt meer aandacht voor het probleem en stak ook zelf de handen uit de mouwen. Ons Zorgnetwerk organiseerde een ontmoetingsmoment voor jonge mantelzorgers met ervaringsdeskundige, ex-K3-zangeres en auteur Kathleen Aerts. Zij is de auteur van het nieuwe boek 'Lilly en Max, in de wereld van oma'.


Belangrijk, blijkt uit een getuigenis van Britt. Zij gaat regelmatig haar ernstig demente moeke helpen in het woonzorgcentrum. "Ik geef haar eten en praat met haar, ook al is een gesprek niet mogelijk en herkent ze mij niet meer. Vroeger ging ik wekelijks, nu minder omdat ik steevast wenend weer naar huis kom. Een oma hoort te zorgen voor jou, niet omgekeerd."


Graag zou Britt er met iemand over praten, maar buiten de familie lukt dat niet. Vandaar dat ze zich tot Ons Zorgnetwerk heeft gericht. "Ik kan er met niemand van mijn leeftijd over spreken omdat niemand hetzelfde meemaakt. Ik zoek lotgenoten", vertelt Britt. (WVK)

Lees meer