Winter Vanvlasselaere bij haar huisdieren, met een tekening van de kalender.
David Legreve Winter Vanvlasselaere bij haar huisdieren, met een tekening van de kalender.

“Zo erg voor die dieren!”: Winter (11) maakt kalenders en koekjes ten voordele van Dierenbescherming

“Zo erg voor die dieren!” En dus besliste Winter Vanvlasselaer (11) uit Mechelen om geld in te zamelen voor het dierenasiel van haar stad. De grote dierenvriend verkoopt zelfgemaakte verjaardagskalenders en koekjes.

Winter is bezig aan haar laatste jaar bij basisschool Villa Zonnebloem en moest in het kader van een eindwerk op zoek naar een goed onderwerp. Een ding stond vast: het moest iets met beestjes zijn. Op suggestie van haar mama trok ze op verkenning bij Dierenbescherming Mechelen.

“Het was een leuk bezoek met al die katten en honden, maar tegelijk ook wel jammer dat die dieren daar moeten zitten. Om de verzorgers te helpen, besliste ik om geld in te zamelen. Ze waren blij dat ik dat wilde doen. Ze kunnen het goed gebruiken, voor een nieuw dak of om eten te kopen.”

Tekeningen

En dus ging ze aan het werk. Broer Wiebe (13) leverde een aantal mooie tekeningen van honden en katten, de rest van de kalender nam Winter voor haar rekening. “Hij is ideaal voor wie de verjaardag van zijn oma altijd vergeet”, prijst ze aan.

De kalender valt in de smaak. “De verkoop gaat goed. Ik heb er al 52 verkocht”, lacht ze, al droomt het meisje stiekem van het dubbele. Daarnaast verkoopt ze ook zelfgemaakte koekjes voor mens én hond.

Een pakje met vijf koekjes (voor je hond of voor jezelf) kost 5 euro, de verjaardagskalender 10. Bestellen kan via postvoorwinter@hotmail.com. Meer info hier. Winter zal ook verkopen tijdens de kerstmarkt van de Dierenbescherming op 7 december.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Jets

    Men hart smelt als kinderen op jonge leeftijd al zo'n initiatief nemen. Go Winter !!

  • Mady Vermeulen

    Goed dat de dierenbescherming bestaat, maar er zou geen dierenbescherming nodig zijn als alle dierenbezitters hun verantwoordelijkheid namen ipv ze te ontvluchten. Ik heb heel mijn leven verwaarloosde en gedumpte dieren geadopteerd. Wedden dat de dierenasiels daar het beste mee geholpen zijn?

Lees meer