De werkzaamheden aan de ontsluitingsweg voor de brandweerkazerne gingen begin deze week van start.
Wannes Vansina De werkzaamheden aan de ontsluitingsweg voor de brandweerkazerne gingen begin deze week van start.

Aanleg ontsluitingsweg brandweerkazerne en nieuwe inkomzone Nekkerhal van start

Een aannemer is begin deze week gestart met de aanleg van een ontsluitingsweg voor het complex met de nieuwe brandweerkazerne en het stadsmagazijn. Tegelijk krijgt de Nekkerhal een nieuwe inkomzone.

De brandweer en de uitvoeringsdiensten verhuizen in oktober naar hun nieuwe stek. Het terrein zal toegankelijk worden gemaakt met een nieuwe verbindingsweg vanaf de bestaande Plattebeekstraat, langs de brandweerkazerne en richting sporthal Gymnopolis. Daarnaast komen er twee keer twee nieuwe rijstroken van en naar de Nekkerhal-site.

“De nieuwe ontsluiting zal gebruikt worden door de brandweer, veeg- en strooiwagens van de stad of bijvoorbeeld bestelwagens van de groendienst. Anderzijds zullen ook de vernieuwde op- en afritten van de Nekkerhal een verbetering zijn. En voor fietsers komt er een verhoogd fietspad, afgescheiden van de rijbaan met struiken”, verduidelijkt Patrick Princen, schepen van Openbare Werken.

De werkzaamheden aan de inkomzone van de Nekkerhal gingen al van start, vanaf volgende week zal de Plattebeekstraat zijn afgesloten voor het verkeer en dat tot en met eind augustus. In oktober 2019 start de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg naar sporthal Gymnopolis, de laatste fase. De werken worden geraamd op 1,1 miljoen euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer