De rechtbank in Mechelen.
David Legreve De rechtbank in Mechelen.

Acht maanden cel voor vechtpartij

De rechter in Mechelen heeft Abdeslam B. veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht maanden. De Mechelaar werd schuldig bevonden aan slagen en verwondingen. 

B. deelde op de Veemarkt enkele klappen uit aan twee andere jongeren. Die passeerden eerder toevallig zijn pad. Op basis van camerabeelden kon B. worden geïdentificeerd. Hij is geen onbekende voor politie en gerecht. De afgelopen jaren liep hij al veroordelingen op voor verkrachting, drugs en agressie. 

Zelf ontkende hij de feiten niet maar hij probeerde ze wel te minimaliseren. Zo vertelde hij de rechter dat hij eerder geïntimideerd was en hij schrik had. “Omdat ze me daarvoor ook al hadden bedreigd”, zei hij vorige maand op zitting. Of er beroep zal worden aangetekend tegen het vonnis, is nog niet bekend. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer