BELGA

Anonieme politiepatrouille verbaliseert vooral bellers en foutparkeerders

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft vrijdag verkeerstoezicht gehouden met behulp van een anoniem voertuig. De patrouille stelde een 40-tal inbreuken vast, vaak omwille van het gebruik van een mobieltje achter het stuur en foutparkeren.

De politie zette een anoniem voertuig in om de pakkans te vergroten. “Want verkeersveiligheid is voor alle weggebruikers en te allen tijde van primordiaal belang. Vele inbreuken leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties, in sommige gevallen met ongevallen tot gevolg”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De bestuurders die een overtreding begingen, werden uit het verkeer gehaald en geverbaliseerd. Vijftien keer gebeurde dat voor het gebruik van een draagbaar toestel, achttien keer voor foutparkeren. Een bestuurder werd geverbaliseerd omdat zijn kindje rechtstond in de wagen, een bromfietser voor het niet dragen van een helm.

Een vrachtwagenbestuurder wiens medische schifting was vervallen, negeerde een tonnagebeperking. Een andere bestuurder reed met zijn niet-geschouwd voertuig de Hanswijkstraat in de verboden richting in. Een voertuig werd getakeld omdat de 39-jarige bestuurder niet meer mag rijden.

Ook ’s avonds organiseerde de politiezone een verkeersacties, waarbij in totaal 208 voertuigen en 238 personen werden onderworpen aan een grondige controle. 70 personen waren gekend bij de politie voor eerder gepleegde feiten. Drie personen bleken in het bezit van drugs, een reed met een vervallen schouwingsbewijs. Een persoon stond geseind in een gerechtelijk dossier.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer