Mohamed, Anouar en Jamal in de nieuwe Patisserie Anouar in de Maurits Sabbestraat in Mechelen.
WVK Mohamed, Anouar en Jamal in de nieuwe Patisserie Anouar in de Maurits Sabbestraat in Mechelen.

Anouar (15) trots op nieuwe patisseriezaak

Patisserie Anouar heeft in de Maurits Sabbestraat een grote winkel met tearoom geopend. Anouar Oallal (15) treedt er in de voetsporen van zijn vader. “Zo’n eer dat papa de zaak destijds naar mij heeft genoemd!”

Patisserie Anouar werd in 2012 opgericht door Mohamed Oallal (39) en zijn broer Jamal (36) in de Arendonckstraat nadat ze de stiel hadden geleerd bij Verstraelen. Vier jaar geleden volgde een tweede vestiging in de Hoogstraat. “De Arendonkstraat hebben we jammer genoeg moeten verlaten omwille van het pand. Het was oud en te klein”, vertelt Mohamed.

Ook tearoom

Hij en zijn broer werkten liefst 2,5 jaar aan de nieuwe zaak, die naast bakker- en patisseriezaak ook een tearoom met buitenterras omvat. Het resultaat mag gezien worden. Anouar kwam in het pand waar in 2012 nog ’t Computerwinkeltje gevestigd was, tot er brand uitbrak. “Nooit gedacht dat ik zo’n zaak zou kunnen openen. Ik wil mijn klanten duizend maal danken omdat ze dit mogelijk hebben gemaakt”, lacht Mohamed.

Handel

Opvallend: de zaak werd destijds genoemd naar zijn zoon Anouar. “We waren op zoek naar een naam en ik vroeg hem, toen nog jong, om advies. ‘Gewoon Anouar’, antwoordde hij”, blikt de vader terug. Anouar treedt nu in de voetsporen. “Op donder- en zaterdagen spring ik al in. Ik doe niets liever dan verkopen. Vandaar dat ik handel studeer in Ursulinen. Later wil ik Anouar verder uitbreiden”

Overigens hebben Mohamed en Jamal ook de ambitie om op termijn hun specialiteiten als stokbrood, patisserie, biscuit en chocomousse in de ruimere regio te verspreiden door middel van de opening van bijkomende verkooppunten. “Maar nu eerst even pauze.”

Patisserie Anouar in de Maurits Sabbestraat 41 is elke dag geopend van 7 tot 20 uur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer