6 De hulpdiensten ter hoogte van het lek.
Marc Aerts De hulpdiensten ter hoogte van het lek.

Arbeiders beschadigen gasleiding met freesmachine: “Geen evacuaties maar zware avondspits”

De Mechelse hulpdiensten zijn nog steeds ter plaatse aan de Antwerpsesteenweg ter hoogte van de R6. Kort na de middag werd er een gasleiding overgetrokken. De gevolgen voor het verkeer waren groot. Buurtbewoners moesten in hun woning blijven en zowel ramen als deuren gesloten houden.

(LEES VERDER ONDER DE VIDEO)

De arbeiders waren bezig met uitvoeren van werken wanneer de gasleiding omstreeks 14 uur met een freesmachine werd geraakt. De breuk verspreidde meteen een hevige gasgeur in de buurt en omwille van de mogelijke gevaren werden de hulpdiensten opgeroepen. Die kwamen ter plaatsen en stelden een veiligheidsperimeter in. “Bij de bewoners van de wijk ter hoogte van het gaslek zijn we gaan aanbellen om mensen te waarschuwen. Er werd door ons gevraagd om binnen te blijven en zowel de ramen als deuren gesloten te houden”, zegt brandweerluitenant Karel Van Heetvelde.

De brandweermannen werden daarbij bijgestaan door de lokale politie. Zij reden rond in hun wagen en riepen diezelfde oproep af via hun megafoon op het dat van de politiecombi. Omdat er niet meteen ontploffingsgevaar was, moest er niet worden geëvacueerd. De brandweer bleef wel de hele tijd metingen uitvoeren maar kreeg de situatie snel onder controle.

6
Marc Aerts

Bypass

Arbeiders van nutsmaatschappij Fluvius (Het voormalige Eandis, red.) kwamen ook ter plaatse. De gasleiding moest worden hersteld. “Omdat er te veel mensen in het afnamegebied van deze gasleiding wonen, werd er besloten om gasleiding niet dicht te draaien maar wel om te werken met een bypass”, klonk het nog. Die werken worden dit moment uitgevoerd.

Bi het incident raakte niemand gewond. De lokale politie sloot tijdens de interventie en de werkzaamheden van Fluvius het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de R6 af voor het verkeer. Net zoals het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg. Hierdoor bleef ook de R6 tussen beide kruispunten autoloos. Door het afsluiten van een van de drukkere invalswegen van Mechelen verliep de avondspits bijzonder moeizaam. Rond 19 uur werd de weg dan terug vrijgesteld voor het verkeer.

6
Marc Aerts
6
Marc Aerts
6
Tim Van der Zeypen
6
Tim Van der Zeypen

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fatima De Clercq

    Leidingen liggen niet waar ze horen te liggen.

  • Tineke Vandensavel

    En tis nog vollenbak aan de gang opt moment pfffft

Lees meer