Bestuurster te dronken om op haar benen te staan

Dankzij een alerte voorbijganger op de Grote Markt heeft de lokale politie van Mechelen-Willebroek een stomdronken vrouw uit het verkeer kunnen halen. "Ze had 2,7 promille alcohol in haar bloed en vertoonde duidelijk dronken rijgedrag", zegt politiewoordvoerder Dirk Van De Sande.

De dronken vrouw verliet afgelopen weekend de ondergrondse parkeergarage in het centrum van Mechelen. De voorbijganger die haar dronken rijdend had opgemerkt nam contact op met de politie en die ging op zoek. "Uiteindelijk is de bestuurster ter hoogte van de Nekkerhal in de richting van Bonheiden aangetroffen", zegt Van de Sande nog. "Onze collega's probeerden haar aan de kant te zetten, maar de vrouw weigerde te stoppen, ondanks dat ze vertraagde tot een 30 kilometer per uur."


Hierop besloten de agenten om de vrouw klem te rijden. Nog voor ze een ademtest moest afleggen, merkten de agenten al op dat ze duidelijk dronken was. Ze was zo onder invloed dat ze niet meer op haar benen kon staan. Ze moest worden ondersteund. "Een test gaf de politie uiteindelijk gelijk", luidt het nog. "De vrouw had 2,7 promille alcohol in haar bloed." Dat is bij een vrouw het equivalent voor zes à negen glazen bier.


Haar rijbewijs is meteen ingetrokken voor vijftien dagen. De politie heeft haar meegenomen naar het commissariaat omdat ze de boel op stelten zette en ze moest overnachten in een politiecel.

Drugs en medicijnen

In totaal heeft de politie nog elf rijbewijzen ingetrokken. Vijf bestuurders waren onder invloed van drugs. Een van hen bleek eveneens zware medicatie te hebben ingenomen. Een andere was een leerling-bestuurder en had geen rijbewijs op zak. De politie plaatste een wielklem op diens wagen. Zes andere automobilisten hadden tussen de 1,6 promille en 2,5 promille alcohol in hun bloed. Eén van hen veroorzaakte in de Baeckelmansstraat in Tisselt een verkeersongeval. Niemand raakte gewond.


Tot slot moesten nog tien autobestuurders hun rijbewijs inleveren voor zes uur, veertien anderen deden dat voor drie uur. Bij de alcoholcontroles afgelopen weekend heeft de politie 909 mensen aan de kant gezet voor een ademtest. (TVDZM)

Lees meer