Hans Verbeke

Bestuurster twee keer in één week tijd betrapt zonder rijbewijs

De politie heeft een vrouw twee keer in een week tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De tweede keer gebeurde dat nadat ze zich geparkeerd had op een parkeerplaats voor personen met een beperking.

De vrouw trok de aandacht van een patrouille toen ze geparkeerd stond op een plek voor personen met een beperking op het Sint-Romboutskerkhof. Ze had geen speciale kaart in het voertuig liggen. De vrouw, die in de wagen zat, gaf toe geen kaart te bezitten en te wachten op haar moeder, die in het centrum boodschappen aan het doen was.

Alleen theoretisch examen

De vrouw kon ook geen rijbewijs voorleggen, simpelweg omdat ze er geen heeft. Ze legde weliswaar haar theoretisch examen af, maar nog geen praktijktesten. De vrouw gaf meteen ook aan zes dagen eerder op de Liersesteenweg ook al een keer uit het verkeer te zijn gehaald voor rijden zonder rijbewijs. Haar zus kreeg toen ook een proces-verbaal omdat ze haar voertuig had toevertrouwd aan iemand die niet in het bezit is van een rijbewijs.

De hardleerse vrouw zal het binnenkort mogen uitleggen aan de politierechter.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van Rompaey

    Iedereen veegt daar zijn voeten aan en de rechters weten dat. Dat systeem is dus nutteloos.

Lees meer