De Stuivenbergbaan.
Marc Aerts De Stuivenbergbaan.

Bewoners Stuivenbergbaan kaarten slechte staat straat aan: “Voor zwakke weggebruikers ronduit gevaarlijk”

Bewoners van de Stuivenbergbaan in Mechelen zijn de slechte staat van hun straat beu. “Een paar jaar geleden werden nog regelmatig vrachtwagens gestuurd om de putten te vullen, zelfs dat gebeurt niet meer.”

Eric Peremans en zijn buren zijn het beu. Naar hun zeggen contacteerden ze de stad meermaals om de situatie aan te kaarten, maar het probleem wordt op de lange baan geschoven. “Naast onze smalle asfaltbaan zitten diepe putten. Als daar bij nat weer voertuigen door rijden, spat het water tot op het dak van onze geparkeerde wagens. Dit is eigenlijk niet meer dan heel vervelend, maar voor de zwakke weggebruikers is dit een gevaarlijke situatie. En dat terwijl langs onze straat wandel- en fietsroutes lopen”, zegt Peremans. Een tweede probleem is het deels ontbreken van riolering. “Afvalwater loopt zo de beek in en dat stinkt soms verschrikkelijk.”

Meerjarenplanning

Schepen van Openbare Werken Patrick Princen zegt dat hij zich bewust is van de problematiek in de Stuivenbergbaan. “Zowel de riolering als het wegdek zijn er aan vervanging toe”, geeft Princen toe. Maar er is niet meteen beterschap op komst. “De heraanleg van straten gebeurt stapsgewijs en hangt behalve van de financiële middelen van de stad ook vaak af van andere factoren, zoals subsidiëring van rioleringswerken. De stad moet met andere woorden keuzes maken en afwegen welke wegenwerken eerst aan bod komen. Aangezien de meerjarenplanning pas in het najaar afgeklopt wordt, kunnen we hier geen voorafnames op doen.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudy Deglain

    Onze ministers en onze wegenwerkers zouden eens dringend op scholing moeten gaan in Nederland of Duitsland. Hoe komt het dat daar het wegdek niet in een toestand komt zoals in de middeleeuwen? Nederland en Duitsland hebben hetzelfde klimaat en de wegen worden even intensief gebruikt. Of is er ook hier iemand die rijk aan t worden is op kosten van de burger?

Lees meer