In de Schijfstraat worden 24 bomen gekapt.
David Legreve In de Schijfstraat worden 24 bomen gekapt.

Bomen in Schijfstraat gekapt nog voor protestactie

Vrijdag werd in de sociale tuinwijk van de Schijfstraat in Mechelen gestart met het rooien van 24 bomen. De beslissing om de oude bomen te vellen, deed eerder de emoties in de buurt hoog oplaaien. Volgens het stadsbestuur moeten ze spijtig genoeg weg omdat ze de vernieuwing van de nutsleidingen in de weg staan, maar niet iedereen neemt genoegen met die uitleg. “Zondag wilden we nog een stil protest houden bij de bomen, de stad wist dat en heeft ons in snelheid gepakt en niet eens het uitbroeden van de vogels afgewacht”, zegt Christophe Van Calster. Hij is vastberaden om het niet op te geven. “Voor deze bomen is het te laat, maar er zijn er nog bedreigd in Mechelen. We laten het hier niet bij.” Opvallend: onze fotograaf mocht geen foto’s maken van de werkzaamheden “omdat ze op het privé-domein gebeuren.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marieken Cels

    Het is een grote schande wat hier gebeurd is. Ze controleren op nesten vóór de nesten gemaakt zijn en weigeren opnieuw te komen kijken nadat de buurtbewoners aangaven dat er nesten waren. De bomen zijn snel gekapt en de vogels zijn nu op zoek naar hun jongen. Dat mag zomaar en Mechelen gaat een prijs krijgen voor de groenvoorziening?

Lees meer