Check de beste zomerbars van Mechelen en omstreken

Voor cocktails, palmbomen en een strand hoef je deze zomer niet het vliegtuig op te stappen. De Mechelse regio telt dit jaar wederom heel wat gezellige zomerbars, die je stuk voor stuk in een exotische sfeer brengen. Onder de kerktoren van Grasheide, op de Rupeldijk of in de tuin van een oude maalderij in Berlaar: in alle hoeken van de regio kan je wel ergens relaxen in goed gezelschap. Deze acht zomerbars moeten deze zomer zeker op jouw to-dolijstje staan.

Output Summerbar (Putte) 

Achter de Putse fitnesszaak Body-World herrijst er dezer dagen een nieuwe zomerbar om u tegen te zeggen. Puttenaar Ivo Wellekens, bezieler van de Salsa & Beats-events en de stem achter oorwormen De Pizzahut, De Opblaaskrokodil en Sex met die blonde, opent er op 21 juni de ‘OutPut Summerbar’. Palmbomen, een beachvolleybalterrein, een overdekte dansvloer van meer dan 100 m², een podium, waterpartijen en zelfs een zwembad brengen je in tropische sferen, en dat allemaal in de Tinstraat. 

“De locatie is ideaal. Er staan maar enkele huizen in de omgeving en de omliggende heuvels en het vele groen zorgen voor een natuurlijke geluidsbuffer. Bovendien liggen we vlakbij een wandel- en fietsroute. Sportievelingen die op doortocht zijn, kunnen hier dus in alle rust even verpozen”, legt Ivo uit. OutPut Summerbar biedt tot en met 1 september talloze evenementen en activiteiten aan. “Het beachvolleybalterrein wordt verhuurd, er staan al sowieso jaren ‘80 en ‘90 events op de agenda en er komen een paar zomerse edities van Salsa & Beats. Tijdens de weekenddagen staan er foodtrucks en zondag is onze vaste sport- en familiedag. Alle activiteiten zijn 18+, met uitzondering van de activiteiten op zondag. Voor wie het zich afvraagt: het zwembad van tien op zes meter is niet geschikt voor baantjes zwemmen, wel voor pootjebaden.” De bar is elke dag open. Een app houdt bezoekers op de hoogte van de programmatie van de zomerbar en een uitzonderlijke sluiting.

8 Ivo Wellekens opent op 21 juni de OutPut Summerbar te Putte
David Legreve Ivo Wellekens opent op 21 juni de OutPut Summerbar te Putte
8 Het grondplan van de Output Summerbar
Output Summerbar Het grondplan van de Output Summerbar

Geshaa Congé Beach Café (Grasheide)

Bier, foodtrucks, lounges en cocktails: Geshaa Congé Beach in de Pastorijstraat valt terug op haar vertrouwd concept, maar heeft dit jaar ook enkele nieuwigheden. Eén van de nieuwigheden is de VIK-fotozoektocht, wat staat voor ‘Very Important Kids’, met voor elke deelnemer een leuk aandenken. “Net als bij de vorige edities wordt er opnieuw gezorgd voor een overvol programma met voor ieder wat wils: dj’s, live optredens, seniorendansnamiddag, workshops voor ouders en kinderen, een volleybaltornooi, kubbtornooien en yoga”, klinkt het. Congé Beach Café opent op 19 juli de deuren. Op 27 juli worden de laatste pintjes getapt. Een deel van de opbrengsten gaat net als vorige edities naar een lokaal goed doel, dat later bekend wordt gemaakt. 

8 Geshaa Congé Beach Café
Geshaa Beach Café Geshaa Congé Beach Café

Poutrel Plage (Willebroek)

Voor het derde jaar op rij palmen Gunther De Buck en Bjorn Van den Eede van horecazaak De Poutrel het August Van Landeghemplein in met ‘Poutrel Plage’. Na een lange en stevige zomer in 2018, gaat het duo nu voor een kortere versie met nog meer kwaliteit. “Naar aanleiding van het WK vorig jaar gingen we 3 weken eerder van start, om alle wedstrijden op groot scherm te kunnen geven. We waren drie maanden lang 7 dagen op 7 open, doe daar nog een hittegolf bovenop, en ik kan je garanderen dat het een loodzware zomer was”, zegt De Buck. “Deze zomer loopt Poutrel Plage van 28 juni tot en met 23 augustus, we korten onze periode dus een beetje in. Als compensatie gaan we voor nog meer kwaliteit: extra activiteiten, nieuwe groepen die komen optreden, een nieuwe aankleding... Ons thema dit jaar wordt ‘piraten’, we willen van onze strandbar graag één groot piratenschip maken.”

8 Gunther De Buck organiseert Poutrel Plage te WIllebroek
David Legreve Gunther De Buck organiseert Poutrel Plage te WIllebroek

Get Roasted (Puurs-Sint-Amands)

Het wordt een drukke zomer voor Bart Doms van Puurs Lof en Get Roasted. Hij plant een ‘pop-upbar-restaurant’ op het Dorpshart in Puurs-Sint-Amands. “Het oorspronkelijke plan was om met onze Get Roasted-foodtruck door de gemeente te trekken. Maar toen kwamen de voormalige ACV-kantoren op het Dorpshart vrij, en we konden ons geen beter plekje dromen. Hier hebben we immers meteen de nodige toiletten, stockageruimte en meer”, zegt Doms. “We starten op woensdag 5 juni en gaan door tot en met 1 september. Bij goed weer openen we elke dag de deuren, en serveren ribbetjes, forel, scampi’s, hamburgers... uit onze houtskooloven. Ook zelf vlees bakken op onze Get Roasted-barbecues is mogelijk. We serveren cocktails, organiseren thema-avonden... Om alles te kunnen bolwerken zal Get Roasted tijdens de zomermaanden de deuren sluiten, Puurs Lof blijft wél open. Er wordt nu al enorm enthousiast gereageerd op onze plannen, de Puursenaars hebben er duidelijk zin in.”

Bar Boerderie (Ruisbroek)

Na een proefproject in 2018, gaat Bar Boerderie er deze zomer voluit voor. De sociale zomerbar werd ingericht op de terreinen van Flegado in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands), de volwassenen met een beperking staan er zelf achter de bar. “Bar Boerderie is ontstaan uit een samenwerking met studenten van de Gentse Arteveldehogeschool. We onderzochten samen hoe we de buurt meer kunnen betrekken bij onze voorziening, en onze cliënten hierbij centraal zetten. Onze buren waren tegelijk op zoek naar een plek waar ze iets konden drinken en spelen met hun kinderen of kleinkinderen. Door die twee zaken te combineren, kwamen we uit bij Bar Boerderie”, zegt Maaike De Mulder van Flegado. “Dit café maakt het mogelijk een warmere, hechtere buurt te creëren, waar iedereen geaccepteerd wordt. In de zomer van 2018 organiseerden we enkele ‘proefdagen’, en die waren telkens een groot succes. Niet alleen de mensen uit het dorp genoten van Bar Boerderie, we kregen ook een heleboel bezoekers van buitenaf over de vloer.”

“Daarom besloten we Bar Boerderie deze zomer op vaste dagen te organiseren. We openen de deuren elke woensdag- en zaterdagnamiddag met daar nog enkele speciale evenementen bovenop. We breidden het terras uit, kochten een extra tent aan en lieten een échte bar bouwen. Omdat we willen inzetten op de talenten van volwassenen met een beperking, volgden onze cliënten een opleiding zodat zij in Bar Boerderie zelf achter de tapkraan kunnen staan.” Bar Boerderie opent de deuren met een groot feest op 25 mei, in de Achterhoefweg 37 in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands).

8 De initiatiefnemers van Bar Boerderie.
Foto David Legreve De initiatiefnemers van Bar Boerderie.

Au Jardin (Berlaar)

De tweede editie van Au Jardin Berlaar, in de tuin van De Maalderij in de Schoolstraat, start op vrijdag 21 juni met een optreden van Eva De Roovere. Gedurende vier weekends kan je er in een ongedwongen sfeertje genieten van een stukje taart of kleine homemade gerechtjes. “Indien mogelijk kiezen we ook voor zo veel mogelijk producten van dichtbij of maken we het zelf. Zo is onze vlierbloesemsiroop voor de drank Hugo zelfgemaakt. We serveren ook onder andere een streekbiertje, heerlijke aperitieven zoals Vylmer met lavendeltonic en een virgin mojito”, zegt Kris Martlé. Elke zaterdag kun je reserveren voor een etentje, zoals bijvoorbeeld voor een versgebakken pizza uit de mobiele pizzaoven. Zondagochtend kan je in de tuin een yogasessie volgen. Op zondag 14 juli volgt er nog een slotactiviteit.

8 Au Jardin aan De Maalderij in Berlaar
Au Jardin Au Jardin aan De Maalderij in Berlaar

Costa Duffla (Duffel)

In Duffel hebben ze al tien jaar lang een eigen strand met bar tijdens de zomer. Eerst onder de naam Nete & Drinken, de laatste vijf jaren als Costa Duffla. Het hele G. Van der Lindenplein wordt ingepalmd met 300 ton zand, foodtrucks, tenten, een beachvolleybalterrein en een gezellig strandbar. Van 15 tot en met 25 augustus vinden er verschillende activiteiten plaats: een afterwork, een kids-namiddag, dj’s, een fietstocht, een volleybaltornooi en optredens, onder andere van Wim Soutaer en Charles Van Domburg.

8 Costa Duffla vindt jaarlijks plaats op het G. Van der Lindenplein
Costa Duffla Costa Duffla vindt jaarlijks plaats op het G. Van der Lindenplein

Bokaal Zomercafé (Terhagen) 

Zomercafé Bokaal van initiatiefnemer Guus van Zon blaast dit jaar 5 kaarsjes uit, en viert die verjaardag twee maanden lang aan de Rupeldijk in Terhagen (Rumst). “Na een eerste editie van Bokaal in Boom zijn we verhuisd naar Terhagen en daar hebben we nu al 3 gewéldige edities achter de rug. Ons plekje in het groen aan het water is ideaal gelegen: iedereen komt gezellig met de fiets, de kinderen kunnen er vrij spelen, het lijkt wel een vakantieplek in het zuiden”, zegt van Zon. “Bokaal is de voorbije jaren gigantisch gegroeid. Net zag ik nog foto’s van onze eerste editie, toen we nog met 2 partytentjes aan de slag gingen. Elk volgend jaar gingen we voor meer en groter: optredens, workshops, barbecues, wandelingen, sport, … We bouwden zelfs een speelkot voor de kindjes met een glijbaan en klimtouwen. Stilstaan is achteruitgaan, daarom gaan we dit jaar voor een ‘Mexican corner’ met loungebanken en meer. Nieuw zijn ook onze pizza’s op vrijdag, en we breiden ook ons muziekaanbod verder uit.”

8 Guus van Zon in zijn zomercafé Bokaal.
David Legreve Guus van Zon in zijn zomercafé Bokaal.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer