De politie maakte maandag de criminaliteitscijfers van de eerste drie maanden in 2019 bekend.
Lokale Politie Mechelen-Willebroek De politie maakte maandag de criminaliteitscijfers van de eerste drie maanden in 2019 bekend.

Criminaliteit blijft dalen in Mechelen. “Eerste maanden van 2019 is de veiligste ooit sinds 2002”

In Mechelen zijn ze op weg om 2019 nog veiliger te maken dan vorig jaar. Ruim twee weken nadat de politie zijn criminaliteitscijfers voor 2018 bekend maakte, volgden maandag de eerste resultaten van de eerste drie maanden van dit jaar. En die lijken in de lijn te liggen van de politiesuccessen van 2018.

Op vier fenomenen na bereikte de politie in Mechelen het laagste cijfer ooit. Zowel het aantal woninginbraken, inbraken in auto’s en gebouwen als winkeldiefstallen zitten op hun laagste punt sinds 2002. Vooral het aantal woninginbraken daalde het sterkst. Tijdens de eerste drie maanden in 2019 werd er ingebroken in zestig woningen: dertig minder dan in hetzelfde kwartaal in 2018. Auto-inbraken (-17) en winkeldiefstallen (-13) vervolledigen de top drie sterkste dalers in het eerste kwartaal van 2019.

De aantallen fietsdiefstallen en gauwdiefstallen zijn wel gestegen, al is dit niet gigantisch. “In het eerste kwartaal van 2019 werden er respectievelijk twee en één feit meer geregistreerd dan vorig jaar”, klinkt het bij de lokale politiezone Mechelen-Willebroek. “Ondanks die lichte stijging blijft het aantal fietsdiefstallen in de eerste drie maanden van dit jaar het op een na beste resultaat sinds 2002. Enkel in 2018 (105 feiten) en 2015 (79) deden we beter.” Tot slot bleken de aantallen handtasdiefstallen en autodiefstallen status quo. In januari, februari en maart kwamen er bij de politie respectievelijk twee en vier meldingen binnen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer