De Veemarkt.
David Legreve De Veemarkt.

Curiosamarkt verdwijnt voorgoed: stadsbestuur vindt geen concessienemer

Het doek valt voor de Curiosamarkt op de Veemarkt. De stad Mechelen schreef tot twee keer toe een concessie uit voor de organisatie van de markt. Er kwamen evenwel geen biedingen. 

Het stadsbestuur was van oordeel dat de kwaliteit van de Curiosamarkt ondermaats was en hoopte dat een private initiatiefnemer meer de klemtoon zou leggen op antiquiteiten, brocante en vintage. Er kwamen evenwel geen biedingen. Schepen Greet Geypen (Open Vld) wil niet dat de dienst Economie langer instaat voor de organisatie, omdat rommelmarkten geen kerntaak zijn van de stad en het personeel beter kan worden ingezet. “Er is ook geen enkele wijk of dorp in de stad waar geen toffe rommelmarkt wordt georganiseerd.” Zowel sp.a als PVDA zeggen te betreuren dat de Curiosamarkt verdwijnt. “De markt had een sociale functie en trok publiek naar de binnenstad dat niet altijd kapitaalkrachtig was”, zegt Caroline Gennez (sp.a). De Curiosamarkt werd één keer per maand georganiseerd en dit telkens op de tweede zondag van de maanden juni, juli, augustus en september.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer