De Galgenstraat in Mechelen
Tim Van der Zeypen De Galgenstraat in Mechelen

Effectieve celstraf voor cannabisboer (41), die 1.800 planten kweekte in loods achter woning

Mechels rechter Suzy Vanhoonacker heeft de 41-jarige Sana E. veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden effectief. De veertiger stond terecht voor een grote cannabisplantage in zijn loods. Bij de huiszoeking werden meer dan 1.800 cannabisplanten aangetroffen.

De huiszoeking in de loods van de veertiger langs de Galgenstraat in Mechelen-Noord vond plaats in april 2018. Ze werd uitgevoerd door de Antwerpse Federale Gerechtelijke Politie (FGP). Die onderzocht een Nederlandse bende die over heel België verschillende plantages zouden hebben opgezet. “De politie viel de loods binnen en trof twee ingerichte kamers aan. Daarin werden in totaal zo’n 1.863 planten gevonden”, vertelde procureur des konings Lieselotte Claessens vorige maand.

DNA

E. werd opgepakt en verhoord door de politie. Daar betwistte hij onmiddellijk zijn betrokkenheid. “Ik heb de loods verhuurd aan onbekenden. Ik wist van niets”, klonk het tegen de speurders. Ook op de zitting bleef hij de feiten steeds ontkennen. De advocaat van E. vroeg op basis van twijfel de vrijspraak. “Het lijkt wel alsof alle elementen die zijn onschuld kunnen bewijzen, gewoonweg niet werden onderzocht”, klonk het. “Waarom is er geen DNA-onderzoek geweest?” Rechter Vanhoonacker ging daar niet op in. Ze veroordeelde de 41-jarige tot een celstraf van achttien maanden effectief. Aan Eandis moet hij een schadevergoeding betalen van zo’n 30.000 euro. De man tapte elektriciteit af voor de meter. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer