3 Een gedicht van Pat Donnez siert de lift van Het Predikheren. Met Cultuurschepen Björn Siffer en Pat Donnez.
Stad Mechelen Een gedicht van Pat Donnez siert de lift van Het Predikheren. Met Cultuurschepen Björn Siffer en Pat Donnez.

Gedicht van Pat Donnez siert lift Het Predikheren

Dit weekend opent Het Predikheren de deuren, met op de zolderverdieping de nieuwe stadsbibliotheek. Wie de lift neemt, wordt al meteen ondergedompeld in literatuur. Mechels auteur, radiomaker en dichter Pat Donnez schreef een gedicht dat de deuren siert. “Het idee om poëzie te brengen in iets banaals als een lift vond ik eigenlijk tamelijk kierewiet, maar inspirerend kierewiet. Ik ken geen enkele lift waar dat eerder is geprobeerd. Of het moet de lift in het VRT-gebouw zijn. ‘What goes up, must come down’ staat er aan de buitenkant. Een waarheid overigens, waar geen speld valt tussen te krijgen”, aldus de dichter. Voor Het Predikheren koos hij voor een dialoog. Meer informatie over het openingsweekend staat hier.

De tekst:

- wat lees je?

- jou

- mij?

- je ogen en je handen en wat er tussen de regels staat

3 Een gedicht van Pat Donnez siert de lift van Het Predikheren.
Stad Mechelen Een gedicht van Pat Donnez siert de lift van Het Predikheren.
3 Een gedicht van Pat Donnez siert de lift van Het Predikheren.
Stad Mechelen Een gedicht van Pat Donnez siert de lift van Het Predikheren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer