De toga van een advocaat op de correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
David Legreve De toga van een advocaat op de correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.

Illegaal verdiende volgens rechtbank 15.000 euro aan cocaïnehandeltje

De rechtbank in Mechelen heeft de 25-jarige Soufian E.M. veroordeeld tot het betalen van 15.000 euro vermogensvoordeel. De twintiger, die illegaal in ons land verblijft, werd schuldig bevonden aan het verhandelen van cocaïne.

De bal ging aan het rollen toen hij werd opgepakt in november 2018. Hij had toen drie pakjes cocaïne op zak. De twintiger was geen onbekende. Hij werd zo’n drie maanden eerder al vrijgelaten onder voorwaarden omdat hij zes pakjes cocaïne en twee gsm-toestellen op zak had. Het parket vond dat verdacht en startte een telefoontap. Daaruit bleek dat hij nooit gestopt is met dealen. Zelfs niet nadat hij werd vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Bij een latere huiszoeking werd er net geen veertig gram cocaïne en een geldsom van zo’n 4.400 euro aangetroffen. Sindsdien zit de twintiger in de gevangenis van Mechelen.

Geen luxeleventje

Hij ontkende op zitting de feiten niet. Hij vertelde de rechters wel dat maar enkele maanden actief was. “En niet het jaar dat het parket zegt”, klonk het bij zijn advocaat Saïd Aboulakil. Volgens hem hield de man er ook geen luxeleventje aan over. “Kijk maar naar zijn woning. Die werd eerder al onbewoonbaar verklaard”, klonk het. De raadsman vroeg en kreeg een straf met uitstel. Naast de 15.000 euro werd de geldboete van 8.000 voor de helft uitgesteld gedurende drie jaar. Hij moet voorlopig ook niet naar de cel. Houdt hij zich niet aan zijn voorwaarden, riskeert hij alsnog een celstraf van achttien maanden effectief.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer