Les Garcons de malines 3
Marc Aerts Les Garcons de malines 3

Les Garçons de Malines brengt ‘explosie van kleur’ op Vismarkt

Tom De Clerck (40) heeft op de Mechelse Vismarkt Les Garçons de Malines geopend. Geen horecazaak, wel een conceptstore die interieur en bloemen combineert. “Verwacht een explosie aan kleur”, nodigt de oprichter uit.

Tom en zijn partner Jan kochten het pand drie jaar geleden. Na eerst het woongedeelte te hebben gerenoveerd, was het tijd om ook de winkelruimte - waar jaren terug Paté du Chef was gevestigd - aan te pakken. “Het pand dateert oorspronkelijk uit 1500, dat zie je aan de kelder. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk oude elementen te behouden en zichtbaar te maken”, vertelt hij.

Sinds twee weken runt hij Les Garçons de Malines, een winkel die hij zelf omschrijft als ‘een eigenzinnige wereld waar geuren en kleuren van verse snijbloemen en planten harmonisch samenvloeien met een eclectische mix van antiek, kunst, hedendaags design en curiosa’.

“Alles is tegenwoordig het neutrale Scandinavisch. Dat is ook mooi, maar wij hebben liever een explosie van kleuren. De winkel had onze living kunnen zijn. Dit straalt uit wie wij zijn als mensen en waar we voor staan.”

Bezoekers vinden een combinatie van antiek en design. Alles is gemaakt van natuurlijke producten, vaak met de hand. Voor de snijbloemen en planten werd gekozen voor minder voor de hand liggende soorten. “Bedoeling is dat er rotatie zit in het aanbod. Bezoekers zullen dus regelmatig iets nieuws ontdekken.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer