Lokale politie kreeg tijdens Kom op tegen Kanker steun van 25 politiezones

De lokale politiezone Mechelen-Willebroek heeft tijdens de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker steun gekregen van 25 verschillende politiezones. De politiezones stuurden hun motorrijders naar Mechelen om er deel te nemen aan de begeleiding van de deelnemers.

Sinds donderdagochtend tot zondagavond vertrokken er elke ochtend en kwamen er ‘s avonds negen verschillende pelotons aan met elk ruim 120 renners op de Grote Markt in Mechelen. Mechelen was opnieuw gaststad voor de 1.000 kilometer. “Dagelijks reden er 36 motorrijders van de politie mee om de pelotons doorheen het verkeer te loodsen”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “In totaal boden er 25 lokale politiezones hiervoor hun samenwerking aan.”

Voor de lokale politie is samenwerking onmisbaar bij het organiseren van zo’n massaevenement. “Alleen kan je zoiets niet klaarspelen. Het is dan ook aangenaam om vast te stellen hoe wij op onze collega’s kunnen rekenen voor deze opdracht”, vult korpschef Yves Bogaerts aan. De 1.000 kilometer vond dit jaar al voor de tiende keer plaats. Het leverde de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker in ieder geval een recordbedrag op van maar liefst 5,7 miljoen euro. De politie noteerde geen incidenten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer