Spelers en trainers laten via een persconferentie weten dat ze niet meer in actie komen zolang hun lonen niet worden gestort.
Foto Radio Reflex Mechelen Spelers en trainers laten via een persconferentie weten dat ze niet meer in actie komen zolang hun lonen niet worden gestort.

Malaise compleet bij Racing Mechelen

SPELERS WEIGEREN NOG IN ACTIE TE KOMEN ZOLANG LONEN NIET BETAALD WORDEN

Na een tumultueuze week lijkt de malaise bij Racing Mechelen nu helemaal compleet. Via een persconferentie laten de spelers en trainers weten dit seizoen niet meer aan de slag te gaan. Hun lonen zouden al meer dan drie maanden niet meer uitbetaald zijn. "Dit is een noodkreet", klinkt het.

Hoewel de spelers van Racing Mechelen alles gaven op het veld, gingen ze met 1-3 onderuit tegen Patro Eisden. Na afloop riepen ze de pers bijeen. Erwin De Kempeneer sprak vanuit de spelersgroep, samen met trainer Thierry Pister en de spelers Bert Tuteleers, Frederic Farin, Griffin De Vroe en Seppe Brulmans, de aanwezige journalisten toe. De kern van de boodschap was duidelijk: een noodkreet.


"Wij hebben de gebeurtenissen op Racing Mechelen de voorbije weken met argusogen gevolgd. Als groep kunnen wij alleen maar vaststellen dat er voor ons geen oplossing in het verschiet ligt. Voor de tweede keer zijn de spelers al drie maanden niet uitbetaald. De meesten van hen krijgen tegenkanting van het thuisfront. Ze moeten hun rekeningen betalen, maar hebben soms zelfs geen middelen om in hun basisbehoeften te voorzien. Zo kan het niet verder", klonk het. "De tijd van beloftes is voorbij. We hebben besloten elke sportieve activiteit stop te zetten tot alles van het seizoen 2013-2014 werd uitbetaald. Het gaat om wedstrijdpremies, vakantiegelden, kampioenenpremies, tankkaarten, bekerpremies, enzoverder. Dit is een noodkreet."


"Ik ben al sinds september niet meer uitbetaald", zegt speler Seppe Brulmans. "Dat is al meer dan drie maanden. Ik vind het heel jammer voor de supporters, die ons steunen en zelfs meezoeken naar geld. Zij verdienen dit niet. De beslissing die we nu nemen, valt ons dan ook zwaar. Maar zo kan het nu eenmaal niet verder. We moeten zelfs zelf onze was doen. Sommige spelers trainen dagen na elkaar met dezelfde, ongewassen kleren. Ik moet mijn appartement kunnen afbetalen. Gelukkig kan ik op mijn ouders rekenen, maar dat geldt niet voor alle spelers." Ook op sportief vlak trekt hij zich de situatie erg aan. "Progressie maken als speler zit er niet in, want de groep is verzwakt. Ook praktisch zijn er allerlei problemen. De beloofde tankkaarten zagen we nooit en sommige spelers moesten hun auto teruggeven, terwijl ze net hun eigen wagen hadden verkocht. Eigenlijk zijn we als spelersgroep nog redelijk braaf geweest."

Spelen met B-ploeg?

Voorzitter Martin Jeurissen was vooraf gebrieft over wat er te wachten stond na de wedstrijd. "Ik kan nu onmogelijk antwoorden op de vraag of er een oplossing komt. De beheerraad moet zien hoe het sportief verder moet. Desnoods spelen we het seizoen uit met een B-ploeg. Wat de financiële problemen betreft, kan ik duidelijk zijn. De spelers zullen hun lonen krijgen, maar een exacte datum daarvoor kan ik niet geven. Er zijn besprekingen gaande met sponsors. Het verhaal van de auto's die zogezegd zijn afgenomen, klopt echter niet", besluit hij.

Lees meer