De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
David Legreve De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.

Man stal gsm van kennis, parket eist tien maanden cel

Het openbaar ministerie heeft maandagvoormiddag een celstraf gevorderd van tien maanden en een geldboete die kan oplopen tot 800 euro tegen Laaziz B. 

De man stond terecht voor de diefstal van een gsm en een portefeuille. De feiten dateren van vorig jaar. Hij gaf toen een lift aan een kennis, maar die laatste vergat zijn gsm in het voertuig. “Toen ik vroeg om hem terug te geven, liet hij niets meer van zich horen”, reageerde het slachtoffer. 

Hij stelde zich burgerlijke partij en vroeg een schadevergoeding. De man zelf liet verstek gaan. Nog vandaag moest hij zich verantwoorden in een ander dossier. “Meneer werd betrapt in zijn hotelkamer met hormonen en cocaïne”, aldus het openbaar ministerie. Hiervoor werd er nog een bijkomende celstraf van acht maanden en 1.000 euro gevorderd. Vonnis op 4 november.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer