MECHELEN - De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank.
David Legreve MECHELEN - De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank.

Nederlandse krakers betrapt met grote hoeveelheden drugs

Het openbaar ministerie heeft celstraffen gevorderd van respectievelijk vier tot acht maanden tegen twee Nederlandse krakers. Het duo werd op 11 juli 2018 betrapt met grote hoeveelheden drugs in hun wagen.

Toen een patrouilleploeg van de politiezone Mechelen-Willebroek het voertuig aan de kant had gezet, troffen de agenten naast 8,5 gram ketamine ook nog speed, xtc en cannabis aan. De twee Nederlanders werden opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor. Daar verklaarde onder meer de 31-jarige Robert J. uit Nijmegen dat hij dakloos was en beslist had om Nederland te verlaten kort nadat hij uit zijn kraakpand was gezet. “De drugs in de wagen waren mijn persoonlijke voorraad”, verklaarde hij verder. “Toen ik het pan moest verlaten, besliste ik om de zomer door te brengen op festivals, te slapen in mijn auto en te overleven op de drugs.”

De dertiger verscheen aangehouden voor de rechter, zijn passagier Kay M. niet. Hij werd vrijgelaten en stuurde zijn kat naar de rechtbank. Hij verklaarde eerder dat de drugs niet van hem waren. M. riskeert nu een effectieve gevangenisstraf van vier maanden en een geldboete van 8.000 euro. De 31-jarige J. riskeert dan weer acht maanden cel en een geldboete van 8.000 euro. Zijn advocate vroeg vandaag straf met uitstel. “Hij heeft een grote drugsproblematiek. De reden waarom hij opnieuw in de gevangenis zit. Hij werd genoemd in een drugsdossier in Dinant”, klonk het. “Hij zou er drugs hebben gegeven aan vrienden. Maar na zijn nieuwe aanhouding klonk de alarmbel. Nu weet hij dat iets aan die problematiek moet gaan doen.”

De rechter nam de zaak in beraad. Op 3 juni velt zij een vonnis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer