De onderwijsdirecties van KITOS volgden als eerste directiecomité in Vlaanderen gezamenlijk de opleiding Deep Democracy level 1.
KITOS De onderwijsdirecties van KITOS volgden als eerste directiecomité in Vlaanderen gezamenlijk de opleiding Deep Democracy level 1.

Onderwijsdirecties KITOS willen ‘deep democracy’ in klas

De leden van de directiecomités van de KITOS-scholengroep hebben zich de voorbije dagen ondergedompeld in ‘deep democracy’ tijdens een opleiding. Dat is een methode waarin zowel de stem van de meerderheid als van de minderheid mee wordt genomen in besluitvorming. Bedoeling is dat de directeurs deze nu gaan toepassen in de eigen school tot op klasniveau. “In de 21ste eeuw hebben jongeren nood aan scholen waar er echt naar hen geluisterd wordt, waar verschillende meningen tellen, waar ruimte gegeven wordt aan verschillende perspectieven. Leerlingen willen graag samen bouwen aan een veilige schoolcultuur”, luidt het. KITOS bestaat twee jaar en omvat 14 secundaire en basisscholen in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Duffel, Tisselt en Blaasveld.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert DEBEUF

    Mooi. Nu ook nog de bekommernissen van ouders en ouderraad ter harte nemen, en de scholengroep kan weer een leidend en lichtend voorbeeld zijn.

Lees meer