MECHELEN Schoolstraat in de Groenstraat aan basisschool Ursulinen
David Legreve MECHELEN Schoolstraat in de Groenstraat aan basisschool Ursulinen

Ook schoolstraten op komst
aan Sint-Pieter en Lyceum

Het stadsbestuur van Mechelen plant een uitbreiding van het aantal schoolstraten. Er wordt gewerkt aan een voorstel voor Sint-Pieter (Grote Nieuwedijkstraat) en het Lyceum (Caputsteenstraat), andere scholen volgen.

Recent maakte de stad nog van de Groenstraat - aan de schoolpoort van basisschool van Ursulinen – een schoolstraat. Auto’s zijn er sindsdien niet meer welkom bij het schoolbegin en -einde. Er waren al schoolstraten in de Thaborstraat (Scheppers) en de Louizastraat (Go Shil!). Nu wil het stadsbestuur een versnelling hoger schakelen. In het voorjaar wordt een ‘Actieplan schoolstraten’ opgemaakt.

“Hiervoor gaan we het gesprek aan met geïnteresseerde scholen, onderzoeken we de problemen alsook de mogelijkheden en werken we in samenspraak met scholen, ouders en andere betrokkenen aan oplossingen”, zegt Alexander Vandersmissen, schepen van Mobiliteit (Open Vld).

De vorige bestuursperiode werden al gesprekken opgestart met de Sint-Pieterschool en het Lyceum. Die laatste scholen kwam deze week nog in het nieuws nadat ‘Thuis in Nekkerspoel’ protesteerde tegen de verkeersproblemen aan de schoolpoorten. “Op korte termijn gaan we met enkele concrete pistes naar de scholen”, aldus de schepen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer