Plopsa bouwt het nieuwe zwembad op grond van Technopolis.
Benny Proot / Bert Van Den Broucke Plopsa bouwt het nieuwe zwembad op grond van Technopolis.

Plopsa organiseert infomarkt over Plopsaqua. “Willen evenwicht tussen zwemwater en natuur”

Plopsa organiseert op 4 december een infomarkt in Technopolis. Het wil er de krijtlijnen voor zijn zwembadproject voorleggen aan de Mechelaars en luisteren naar hun bekommernissen.

De plannen voor de bouw van het waterpretpark en zwembad deden vorig jaar veel stof oplaaien. Meteen stak fel protest op tegen de kap van de bomen op de site. Het bleef lang stil rond het project, tijd die Plopsa gebruikte om de plannen aan te passen.

“Toen we na het winnen van de marktbevraging naar de site gingen kijken, stelden we vast het om een mooi groen terrein ging. De eerste plannen betekenden geen goed evenwicht tussen groen en ondernemen”, zegt Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof.

Sindsdien werden de plannen herwerkt “om meer evenwicht te brengen tussen natuur en zwemwater”. “Die onderzoeken hebben wat meer tijd gevraagd. Onze schetsen willen we nu voorstellen aan de buurt. Finale plannen zijn er niet, we willen inspraak geven.”

Hij wil zich niet vastpinnen op termijnen, maar geeft wel aan dat er “een bepaalde druk zit” op het dossier. Geerdegemvaart kan zonder grote investeringen immers maar tot eind 2024 openblijven.

Meer informatie op plopsaquamechelen.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer