De politie vond 4 gsm’s, een boksijzer, een aanzienlijke geldsom en drugs (ruim 200 gr hasj – 0,9 cannabis en 3 xtc-pillen) in het voertuig.
Politiezone Mechelen-Willebroek De politie vond 4 gsm’s, een boksijzer, een aanzienlijke geldsom en drugs (ruim 200 gr hasj – 0,9 cannabis en 3 xtc-pillen) in het voertuig.

Politie houdt voertuig met drugs en wapen staande

De Mechelse politie heeft een hoeveelheid drugs en een wapen aangetroffen bij de controle van een voertuig op het Battelcomplex.

De feiten werden vandaag zaterdag bekendgemaakt, maar dateren van maandag. Een personenwagen met Nederlandse nummerplaat trok de aandacht van een patrouilleploeg.

Na een korte achtervolging kon de politie het voertuig op de N16 staande houden. “In het voertuig hangt een ontegensprekelijke cannabisgeur en de twee inzittenden geven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in de regio”, doet de politie het verhaal.

Borgsom

Bij nazicht bleek ook waarom de 19-jarige chauffeur en zijn 20-jarige passagier, beide met de Nederlandse nationaliteit, zo zenuwachtig waren. In de wagen werden 4 gsm’s, een boksijzer, een aanzienlijke geldsom en drugs (ruim 200 gr hasj – 0,9 cannabis en 3 xtc-pillen) aangetroffen.

“Dit alles wordt samen met het voertuig in beslag genomen. Het duo wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Beide mannen zijn vrijdag voor de raadkamer verschenen. Ze komen vrij als ze een borgsom betalen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer