David Legreve

Politie vat 20-jarige bestuurder onder invloed van drugs, met voorlopig rijbewijs en zonder verzekering

De lokale politie van Mechelen-Willebroek hield tijdens een verkeerscontrole in de Goswin de Stassartstraat in Mechelen een 20-jarige automobilist staande. De jongeman kon de agenten geen rijbewijs voorleggen én bleek onder invloed.

“De bestuurder die we controleerden bleek een houder te zijn van een voorlopig rijbewijs B, van beperkte duur met een geldigheid van 36 maanden. De man reed rond zonder begeleider, zijn tweede achteruitkijkspiegel ontbrak net als het verplichte ‘L’-teken op de achterruit”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Omdat de bestuurder tekenen van druggebruik vertoonde, werd hij onderworpen aan een speekseltest. Deze test gaf ook een positief resultaat, waarop het rijbewijs van de jongeman onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen.”

Verzekeringsbewijs

Maar er was nog meer. “Toen onze agenten ook de boorddocumenten nakeken, kon de man geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Daarop contacteerden onze mensen de verzekeringsmaatschappij, waar men ons kon vertellen dat de verzekering van de betrokkene werd stopgezet. Na die ontdekking werd het voertuig van de 20-jarige weggetakeld, het wordt pas weer vrijgegeven na het voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs.”

Lees meer