Foto David Legreve

Porsche eerst op nieuwe bedrijvenzone

INDUSTRIETERREIN VOOR TIENTALLEN JOBS

Een delegatie van auto-importeur D'Ieteren, toekomstig concessiehouder Claude Willaert en burgemeester Bart Somers (Open Vld) hebben gisteren in Mechelen-Noord de laatste paal gezet van een nieuwe vestiging van Porsche. De garage is de blikvanger van de ontwikkeling van een nieuw terrein. De investering bedraagt 20 miljoen euro.

De nieuwe bedrijfssite is gelegen tussen de Blokhuisstraat en de oprit van de E19. Op deze zichtlocatie investeert Porsche zeven miljoen euro in een garage van 3.500m². Er zullen vijftien mensen worden tewerkgesteld.


"Dit wordt het negende Porsche Center in België. De komst van de Macan - een compacte SUV met de genen van een sportwagen - de uitbouw van hybride motoren en het succes van het blijvend gamma lagen aan de basis van de beslissing om dit terrein aan te kopen", zegt Claude Willaert.


D'Iederen gelooft duidelijk in Mechelen, getuige ook de recente acquisitie in ACM, de verdeler van Volkswagen, Audi en Skoda.


Willaert noemt de uitstekende bereikbaarheid en de diversiteit van de bedrijven als grote troeven. "Medio oktober zal het bouwproject zijn afgerond." Burgemeester Bart Somers (Open Vld) noemde de komst van het merk "een iconisch gegeven".

Economische motor

"Mocht vijftien jaar geleden iemand hebben beweerd dat Porsche een garage zou openen in Mechelen, dan zou die persoon ofwel zijn uitgelachen ofwel onmiddellijk zijn gecolloqueerd", zegt hij. "Mechelen is intussen een van de economische motoren van België.


De Financial Times heeft Mechelen onlangs als enige stad in ons land opgenomen in haar top 10 van meest economisch vriendelijke microsteden", zegt hij.


De garage is de voorbode van de komst van veel meer bedrijven. BVI.BE ontwikkelt een terrein van in totaal 3,6 hectaren, een investering van 20 miljoen euro.

Mobiliteitsvraagstuk

"We zijn zes à zeven jaar bezig geweest om het mobiliteitsvraagstuk op te lossen.


De Kouterdreef mocht van de stad immers niet worden gebruikt", zegt gedelegeerd bestuurder Michel Meers.


Momenteel is ook al een vesting van SG Lightning in volle aanbouw. "Het Noorse verlichtingsbedrijf zal in het gebouw van 5.000m² zijn administratie en distributie voor de Benelux onderbrengen", weet Meers. Een bouwaanvraag voor nog eens vier nieuwe bedrijven is in behandeling en dan blijft nog ruimte over. BVI onderhandelt met verschillende investeerders.


Er komt alvast een vestiging van Carglass. "De vraag van de stad was om op de site verschillende concessiehouders te vestigen, maar dat is met de crisis niet gelukt", geeft hij nog mee.

Lees meer