Correctionele zittingzaal
David Legreve Correctionele zittingzaal

Procureur vordert acht maanden voor autodiefstal

“Ik heb die wagen niet gestolen, maar had toestemming van de eigenaar.” A.B. (29) uit Mechelen betwistte een diefstal van een Golf aan de Winketkaai op 22 april 2018. Nochtans gaf de eigenaar het voertuig als gestolen op.

“Ik ging om een boodschap. Misschien ben ik iets te lang weggebleven en is hij beginnen panikeren”, opperde de beklaagde. Dat hij de agenten bij zijn arrestatie de huid vol schold, betwistte hij niet. De procureur was niet overtuigd en vorderde een bijkomende gevangenisstraf van acht maanden; de man moet zich verantwoorden voor verschillende feiten in dezelfde periode. Volgens de verdediging gebeurden deze onder invloed van alcohol, cocaïne en psychoses en is hij intussen weer op het goede pad. “Ik denk niet dat een bijkomende straf nodig is.” Uitspraak op 23 oktober.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer