4 Inzamelactie voor plastic afval op Komet-site.
Marc Aerts Inzamelactie voor plastic afval op Komet-site.

Projectontwikkelaar houdt inzamelactie voor plastic zitbanken: “120 kilogram afval nodig voor zitbank”

Op de terreinen van bouwsite Komet in Mechelen heeft projectontwikkelaar Revive zaterdag plastic afval ingezameld. Met het plastic wil Revive zitbanken maken langs de vaart ter hoogte van het nieuwe woonproject.

“Afgelopen zomer hebben we de Mechelaar opgeroepen om plastic te verzamelen en dat vandaag (zaterdag, red.) naar de bouwsite te brengen”, vertelt Reggy Van den Branden van Revive. “Het plastic zal dan in een bedrijf in Rotterdam worden verwerkt zodat we dit vervolgens kunnen gebruiken om met een 3D-printer een zitbank te maken.” De projectontwikkelaar wil met het plastic afval twee tot drie van zulke zitbanken maken. Die zullen dan een plekje krijgen aan de Vaart. “Iedereen zal de banken mogen gebruiken. Niet enkel de toekomstige bewoners, maar ook fietsers en wandelaars langs de Vaart. Voor elke Mechelaar dus”, gaat Van den Branden verder. “Leuk detail. Voor een zitbank heb je zo’n 120 kilogram plastic nodig.”

Met de 3D-geprinte zitbanken wil de projectontwikkelaar de Mechelaars niet enkel laten bijdragen aan een duurzame stad, maar wil het hen ook sensibiliseren. “Tachtig procent van het plastic in onze zeeën is afkomstig van plastic dat in de binnenlandse Vaarten en rivieren wordt gedumpt”, besluit de projectontwikkelaar. Op de Komet-site wordt er binnenkort gestart met de bouw van 330 wooneenheden. De projectontwikkelaar voorzag op de site verder ook heel wat plek voor open ruimte en groen.

4 Reggy Van den Branden met een voorbeeld van hoe de zitbanken er zullen gaan uitzien.
Marc Aerts Reggy Van den Branden met een voorbeeld van hoe de zitbanken er zullen gaan uitzien.
4 Een maquette toont hoe de zitbanken er zullen gaan uitzien.
Marc Aerts Een maquette toont hoe de zitbanken er zullen gaan uitzien.
4 Inzamelactie voor plastic afval op Komet-site.
Marc Aerts Inzamelactie voor plastic afval op Komet-site.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer