Marco Ilaimaharitra, een middenvelder van Charleroi, verlaat wenend het terrein in Mechelen na racistische uitspraken en gebaren van een KV-supporter.
Photo News Marco Ilaimaharitra, een middenvelder van Charleroi, verlaat wenend het terrein in Mechelen na racistische uitspraken en gebaren van een KV-supporter.

Rechtbank behandelt zaak over racistisch gebaar van KV-supporter pas in januari

De KV-supporter die vorige maand racistische uitspraken en gebaren maakte naar Charleroi speler Marco Ilaimaharitra, moest vanochtend voor de rechter verschijnen. De zaak werd op vraag van de verdediging uitgesteld.

De voetbalwedstrijd tussen KV Mechelen en Sporting Charleroi eindigde vorige maand eerder tumultueus. De Franse voetballer met Malagassische roots Marco Ilaimaharitra ging over de rooie en verliet al wenend het voetbalveld. Tot overmaat van ramp kreeg de voetballer nog een gele kaart. 

De aanleiding waren de racistische gezangen en gebaren van een 41-jarige voetbalsupporter uit Puurs. Volgens Sporting Charleroi werd er een Hitlergroet uitgebracht. Er werd klacht ingediend en de politie kon na het bekijken van de camerabeelden de KV-supporter identificeren. 

Uitstel

De supporter werd verhoord en rechtstreeks gedagvaard door het gerecht. Vandaag mocht hij het komen uitleggen. Zijn advocaat vroeg vanochtend om een uitstel. “Om zo het dossier beter te kunnen voorbereiden", klonk het. 

Het parket verzette zich daar niet tegen maar de openbaar aanklager vroeg wel om niet te lang te wachten met het uitstel: “Omwille van het al opgelegde stadionverbod van drie maanden.” Die straf kreeg KV-supporter al opgelegd door de voetbalcel van de Belgische Voetbalbond en KV Mechelen. 

Op 15 januari wordt de zaak wel gepleit. De veertiger uit Puurs riskeert voor het aanzetten en verspreiden van haat en discriminatie  een celstraf van een maand tot een jaar. De rechter kan hem ook nog een bijkomend stadionverbod opleggen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer